Skolan

Nu bär det snart av till skolan. Först blir det en stunds plugg i biblioteket och senare blir det föreläsning. Svärmor är påväg hit för att ta hand om Lilleman och själv tycker jag att det ska bli skönt att komma utanför hemmets väggar en stund utan att packa hela väskan full med blöjor. Jo, det är alldeles underbart att vara mamma och alla de måsten man ställs emot bara för en promenad med hunden är en del i denna mamma roll som jag älskar. Men den lilla stunden i veckan jag är hemifrån på jobb eller i skolan är jätte skön. Det är ju inte direkt så att jag sitter och vilar, tar en spa kväll eller så, men jag har båda mina armar fria och hjärnan får arbeta med något annat än ammning, blöjbyte och bebisjoller vilket numera har blivit mitt första språk!

KRAM 

Höstmys

ikväll blir det höstmys, har laddat med en härlig godis påse och hyrt film, The proposal, änglar och demoner och the gospel hill. Har hyrt filmerna så jag får ha dem i en vecka så fimkväll blir det kanske inte vi har ju hela helgen och lite till på oss. Men jag har en god bok att läsa och sen är det ju stockholm-arlanda. Jag gillar att se charter glada resenärer, det ger lite soligvärme i höstrusket!




Vad gör ni för miljön? (del 2)

Om jag har brist på rubriker? Nej då, jag tycker den är käck. Och den får mig att låta himla miljömedveten som sitter här och skriver en hel novell om Miljön. Trodde jag iallafall. Grejen är den att jag tyckte ni va ganska så dåliga på att berätta vad ni gör. Jag ville ju få igång hela miljö tänket lite och då utan att säga att man måste tänka på miljön i allt man gör. Med andra ord det lilla räcker!

Har ni några heta tips på hur man blir miljösmart utan att få sämre ekonomi eller anstränger ihjäl sig?

Jag har tagit mig själv ett steg till idag. Förutom tygblöjorna så har jag gjort egen bebismat. Duktigt kan tyckas (jag tycker det iallafall) känns som det är himla mycket mindre E-ämnen i denna egen gjorda mat än i de små söta burkarna som för övrigt kostar skjortan. Maten blev sådär god tyckte Oliver som tydligen gillar smaken av E. Plus att stackarn satte i halsen så mycket att det krävdes ett ingrepp från mamma. Det blev helt enkelt inte en jätte lyckad premiär av mammas goda mat, men vi ska inte ge upp så lätt. Ett tag ska vi kämpa, blir der förjäkligt får vi överlägga det hela då. Det ska ju som sagt va inte vara jobbigt!

Hoppas ni har en bra dag!? Vad gör ni som är hemma om dagarna nu när hösten har kommit med storm steg och de långa promenaderna verkar bli allt kortare?


KRAM!


TRÖTT

Jag är trött, Hur trött som helst, jag har somnat mycket tidigare än jag brukar de senaste dagarna och jag hade nog lätt kunnat sova middag tillsammans med Oliver på dagtid. Är det bytet från sommartid till vintertid som gör oss så himla trötta denna veckan? Eller är det sviterna från systers 20 års fest som ligger kvar och lurar. Nej det sista nämda tror jag inte på. Nog för att jag smakade på vad flaskan bjöd på. Men en fem dagars trötthet efter kalas tror jag inte på. Jag tror det är vintertiden.

Men är det inte lite konstigt, för vad som händer är ju att vi faktiskt får en timmas sömn extra, eller är det någon logiskt liten förklarning i det hela jag har missat?

Visst är det fler än jag som är trötta denna veckan!? Innebär det att denna extra timmes sömn gör oss sömnbortskämda, jag har varit bortskämd med denna vara ända sedan Oliver föddes och inte alls upplevt det kämpiga med att springa hela nätterna med en ledsen lite gosse. Så de nätter jag har fått resa mig upp ur min skönhetssömn två eller tre gånger har jag suckat och tänkt "men hallå, du brukar ju SOOOOVA NU! Mamma vill SOOOOOVA!" japp som sagt "sömnbortskämda" jag tror det är vad vi håller på att bli eller jag kanske inte ska dra alla över samma kant och säga vi. Det är dags att erkänna Jag har blivit sömnbortskämd.


Förlust

Japp så blev det, Rackarns alltså. När jag väl ger mig av för att se på Fotboll så förlorar dom!! Jag hade dock trots allt en himla trevlig kväll med mina Underbara grabbar och jag är ändå en erfarenhet rikare (en Allsvensk fotbollsmatch på gamla Ullevi) Det ni! 

Nu blir det sista 20 minutrarna på Borthers and sisters och sen blir det sängen! 

GODNATT!
 

Pengar

Nu har lönen landat i våra fickor, räkningarna betalade och det är dags att börja NJUTA. Men snart slog det mig att det är november alldeles strax. Månaden innan dopparedagen och pengar behöver därför hållas hårt i eftersom julklappar ska inhandlas, mat ska lagas och självklart ska alla räkningar även denna doppare månad betalas. Är det någon som kan berätta för mig hur man alltid lyckas samla alla STORA räkningar till denna härliga december månad? Så typiskt och så himla tråkigt.

En annan sak jag funderat över är julklapparna, vad har vi för krav på alla nära och kära egentligen. Måste det vara så dyrt att fira jul? Kan man inte nöja sig med att njuta av tiden tillsammans. Visst klappar till barnen är väl självklart! Men alla vi vuxna, jag tror jag hade nöjt mig med att bara umgås. Äta gott och njuta av att vara tillsammans med alla människor som man tycker om mest!

Detta måste vara ett vuxenpoäng? Och plötsligt så slog det mig att jag nog vuxit om min mamma (för hon gillar julklappar helst stora och väldigt personligt utvalda, genomtänkta). 

Hoppas ni har haft en bra helg! Min har varit toppen och nu laddar vi för en ny härlig vecka! Idag blir det GAIS match, Olivers och min första "riktiga" fotbollsmatch ever. fotbollsfantast som jag är WIHOO!

 

FREDAG!

Nu är helgen igång kickad! Jag ska alldeles strax ge mig av mot jobbet och mina fina killar ska göra sig redo för babysimmet! Ikväll blir det kalas för underbara syster!

I morgon blir det tjej förfest med sexparty och sen kommer killarna över med ännu mera 20 års firande!

Håll i hatten!

UNDERBARA HÄRLIGA HELG!

Vad gör ni för miljön?

Sedan Oliver kom, eller egentligen innan det så började jag fundera på det där med miljön och de "klimathot" som det varje dag rapporteras om. Jag funderade över vad jag gjorde bra och vad jag gjorde dåligt och framförallt funderade jag på hur det kommer se ut på jorden när min son växer upp. När jag va liten hade vi kalla vintrar. Pulkan va inte ett KANSKE utan ett MÅSTE, Overallen och vinterskorna va där, alltid. Sommararna va varma (för det mesta) och de va soliga. Medan hösten och våren va mest så som en höst och vår ska vara. Ja, detta kanske är en skev bild av 90-talets årstider, det är ett barns minnen och det man brukar komma ihåg i slutet är väl ändå de posstitiva och glada minnena. Men hur som, det är mina minnen. Så upplevde jag årstiderna och jag önskar att min lilleman ska få göra detsamma.

Med med en inte allt för god ekonomi är det inte så lätt att handla närodlat och liknande, det är Dyrt och maten är ju ett måste på bordet varje dag. Men det finns andra saker att göra, bland annat promenera, sortera soporna rätt samåka till jobbet/skolan och eller använda tygblöjor till din bebis. Vi gör det, det är kanske lite mer jobb än att åka till affären och köpa en påse andra blöjor men hallå, tvätta gör ni väl ändå? och någon gång ibland är det inte förbjudet att använa vanliga blöjor.

Att använda tygblöjor är lätt (lite mer krävande än andra det ska jag inte ljuga om), det är billigare än andra blöjor, bebisrumpan mår jätte bra av tygblöjan och du behöver aldrig oroa dig för att blöjorna ska ta slut, och när det är dags för nästa bebis är det bara att använda tygisarna igen!

Jag har beställt mina blöjor i från storbrittanien, från mothercare och de är fantastiskt lätta att använda och inte alls särskilt dyra att köpa in!

Så vad gör ni för miljön? Jag kämpar på med det lilla, men det finns säkert fler saker man kan göra. Dock tycker inte jag man ska sluta leva heller och visst är det då bra när man kan göra som med tygblöjor, Spara pengar samtidigt som man sparar miljön!

Så här ser Olivers fina blöjor ut!
 

20 år

I 20 har jag idag varit storasyster! Grattis till mig och ett ännu större grattis till Frida som är den som fyller år! Älskade syster vad Vore jag utan dig!?



He got the look

Oliver har skaffat sig en ny look, den gör att han ser extra intelligent ut!
SÖTNOS!!!!!!!!!


Tisdag- Med en återblick mot framtiden!

Tiden rusar iväg, för 19 veckor sedan gick jag hemma och väntade på att min bebis ville ta klivet ut i stora världen. Jag hade påkänn att det va dagen D, jag hade förvarnat Richard men skickat iväg honom till jobbet. Jag hade bestämt mig för att gå hemma så länge jag kunde då det sista jag ville va att bli hemskickad och tyckte inte han behövde stanna hemma och se mig i smärta och pina. Frida allra käraste syster fick den stora äran istället.

Vi hade en mysig dag, mellan värkarna va jag ute med hunden, åkte ut till torp på ärende och innan Frida åkte till jobbet så åt vi paj och frukter! En riktig superuppladdning inför det som stundade!

Klockan 16.00 bestämde jag mig för att det nog va dags att ta oss mot NÄL, vi ringde och dom sa att vi va så välkommna så. 16.30 skrevs vi in och 20.34 va han här! Vår Guldklimp, skatt, vårt allt! Och även om jag inte ser allt det "rosen röda" kring förlossningen, nej det va inte den vackraste stunden i mitt liv, Jag hade ont och jag ville inget annat än att lämna det där rummet innan allt va klart. Så är det så här i efterhand helt klart värt det! Utan all den smärtan hade jag aldrig suttit här som mamma malin, med baby Oliver, det finaste i världen. Med den finaste lilla familjen så går att hitta, vi har det så underbart bra tillsammans alla tre och 19 veckor har gått så sjukt fort. I morgon fyller Evelinas guldklimp 1 år, ETT ÅR, tiden går fort. Och de c-uppsatser som vi då skrev och slet som djur med är nu ett minneblott. Och i juni 2010 strax efter studenter och annat galej (bland annat min 23 årsdag) så är det min skatts tur att fylla år! Hjälp! Hur ska vi hinna med. Älskade barn, jag njuter i fulla drag av att vara mamma till denna lilla kille, blott 4,5 månader gammal!  

 




 

Tenta tänk

Idag är planerna nästan lika med noll, ha en hemma dag i lugn och ro, plocka lite i hemmet och få undan lite tvätt i väntan på Att Richard ska komma hem. Ett mål har jag med dagen, att komma fram till ett bra tenta ämne. Det ska behandla en socialkategori, vilket i princip kan vara vad som helst av mänsklig form. Vi får se hur det går, förhoppningsvis har jag kommit fram till något bra och då är tanken att jag i morgon ska börja kika litteraturen och skrivandet.

Än så länge har dagen varit mysig och lugn, vi har varit på en timmes morgonpromenad, ätit frukost och nu sover mitt lilla hjärta.

Helgen har varit GRYM! Fredagen va det skola och sovmorgon innan det. Oliver va lite hostig på torsdagen så vi skippade babysimmet och det gjorde vi helt rätt i för sovmorgon va så himla skönt! 

I  lördags va det jobb mellan 8.30 och 15 och efter det bar det av till Götet och Ladies night med syster och kusinerna! I vanliga fall brukar inte en andra gång vara bättre när det gäller shower, filmer eller böcker, men jag får lov att ändra mig för det va riktitgt bra! Som en av männen på scenen sa "Kvinnor kommer till ladies night för att under en kväll om året få bete sig lite ansvarslöst" och bland de 8500 kvinnor som va i publiken va det nog endast ett få tal som inte tog honom på orden. Men fatta vilken publik, det måste va drömmen, 8500 kvinns som står å skriker, jublar, skrattar och sjunger med i den show man satt ihop, det måste vara tacksamt, vi har redan börjat planera för nästa år. PARTY!!!!!!! ;D  

Igår va jag mamma och pappa sjuk så jag packade ihop man och barn och begav mig av hem till färgelanda och mor å far, där blev det promenad i det härliga vädret. Nytvättad bil och härliga hemma gjorda köttbullar!

Nu är det dags att börja fundera. Tänk om jag hade kunnat klura ut något innan Oliver vaknar!


Självklart...

gick det alldeles utomordentligt bra här hemma, medan jag va i skolan. Oliver och hans farmor hade så mysigt så och Världens snällaste bebis sov nästan hela tiden! Tack Farmor Marie för hjälpen!

Nu ska jag också snart krypa ner under täcket!

GODNATT!

Lite mamma oro och allmänt skolgnäll

Jag sitter i skolans bibliotek. Det är massa folk som rör sig mellan hyllorna och det finns så himla mycket spännande att titta på men ändå känner jag mig grymt ensam. I vanliga fall när jag lämnar hemmet är jag på jobbet eller på en föreläsning. Vilket innebär ett möte med människor som kräver något av mig vilket innebär att jag inte tänker särskilt mycket alls på hur de där hemma klarar sig. Jag hinner liksom inte tänka på det då. Men här och nu i denna stora tomma ensamhet så undrar jag, helst av allt vill jag lyfta på telefonen och ringa. Höra hur det går. Höra om min lilla O Skriker efter sin mamma i högan sky eller om han och farmor har en jätte mysig eftermiddag hemma (det är det sista jag hoppas och tror på, annars hade jag aldrig lämnat bort honom). Men jag ska inte ringa! Jag kan ju inte göra något åt det ändå.

En av anledningarna till att jag ser till att ha lite projekt (jobb och skola) förutom den ekonomiska delen är att jag just känner ett behov av att träna på att lämna lillkillen i någon annans famn och i någon annans ansvar, jag tror det är jättebra för framtiden att kunna lämna bort honom redan nu. För att den dagen han är mer medveten om att mamma och pappa inte är de som ska natta honom inte ska vara så stor grej av det hela. Jag vill intala mig själv att är jag lugn vid lämnandet så blir han lugn. Om teorin funkar eller ej det vet jag inte. Oliver är ju vår lilla "försökskanin". Första barnet som får stå pall för våra försök i att uppfostra så smärtfritt som möjligt och jag hoppas att vi lyckas och får en stark liten kille som inte är helt beroende av sina föräldrar den dagen han ska stå på egna ben.  

Min föreläsning idag blev inställd, tredje gången denna terminen tror jag och vi har bara föreläsning varannan vecka! Jag tycker det känns himla nonchalant och de har krav på oss att vara medverkande och obligatoriska. Man försöker planera hit och planera dit för att få det hela att gå ihop och själva så verkar de inte ha några krav alls, tanken med den kurs vi läser nu är att man ska kunna jobba samtidigt som man läser. Men det är svårt att stå med planeringen när den hela tiden fallerar och man märker snabbt hur maktlös man är i detta nät av organisationer som härskar ovanför våra små kloka student huvuden.

Nu ska jag fortsätta att läsa. Har precis fått lämnat in ett paper och har ungefär en timma kvar till Evelina är klar med sin föreläsning. Sen ska jag hem till min lillafamilj och fira helg, i morgon blir det babysim på morgonen och seminarie på eftermiddagen!

KRAM!

Skoldag!

Nu laddar vi för en nydag här hemma, ska alldeles strax kika på "greys" och sen bär det av på promenad. Ska kanske gå ner till stan för att göra några ärenden där, vi får se hur det lider. Det är ju en dag i morgon också!

Klockan 14.00 kommer Olivers farmor hit hon ska passa lilleman medan jag åker med Evelina som har en kurs innan kvällens kurs till skolan. Blir ungefär två timmar i skolan med plugg (ostört plugg!) Innan kvällens föreläsning drar igång! TOPPEN BRA!

Hon har en hemlis till mig också, Evelina! Hon berättade igår att hon ska berätta nått idag, så natten har varit fylld med roliga förslag på vad detta kan vara! Nu har jag en liten lista med olika hemlis idéer, sen får vi se om det är något av detta som passar in! Jag hoppas det är nummer ett på listan! Ja, spännande är det iallafall och visst blir man nyfiken när någon nästan 24 timmar innan svaret kommer berättar att man har en hemlis! Nu är jag grymme nyfiken vill jag lova. Bäst att sätta igång med dagen så att vi kommer snabbt fram till det stora avslöjandet!



 

 

Väck djuret i dig!

På lördag är det Ladies night med mina kära kusiner och såklart världens bästa syster! Ska bli grymt kul och jag tror vi alla är lika laddade! Höre någonstans (vet ej var) att det va män som hade sagt att de borde skämmas över kvinnorna och deras beteende på dessa kvällar. Men vet ni vad. Jag tycker inte det. Precis som de killar som gör showen så går vi Ladies som går dit dit för att ha skoj, vi dricker lite vin eller vad vi nu önskar innan, vi klär upp oss, vackrara oss och gör oss redo för att ha en grymt kul kväll! Att vi därför beter oss som djur (som de ville kalla det) beror inte på att vi är så grymt KÅTA på dessa män, eller för att som en av kvinnorna i "ensam mamma söker" säger i reklamen får "stå trosa" (!?) utan för att vi tar på oss en roll en vacker klänning och en trevlig kväll där vi går in för att ha roligt och därför tillsammans med de killar som står på scen bjuder till, släpper loss och har just detta ROLIGT! Så ni män som är avundsjuka, låt bli det, gör istället som så vi denna kväll när frugan är ute på galej, ta fram sminket, leta upp bästa klänningen och släpp loss, dansa på borden och njut av att vara kvinna. Ett djur! RAW! ;D

Ser ni tjejerna nedan? Det är syster och kusin på väg till ladies night 2008, ser ni va vilda dom ser ut?? HELT GALET! Tur att dom har bilbälte!



Nu har äntligen min lilla älskling somnat så jag ska attackera skolböckerna!




Inkräktare

"På våran gata i stan", en väl känd fras som nästan alla känner igen från Stina i Atrid Lindgrens saltkråkan. Jag har fått en alldeles egen Stina. Hon bor på "vår gata i stan" och är en såndär liten jobbig unge som jag fasar över att min egna son ska bli. Hon ger sig inte, hon ser oss komma gående, hon laddar och hon går till attack, sen är jag fast. Fången i nätet. Och flickebarnet ger sig inte, hon har inte lärt sig betydelsen av NEJ och jag känner själv inte att det är mitt jobb att lära henne detta. Flickan är egentligen en liten tjej som precis har börjat skolan och det är väl egentligen ingen skada skedd, men det är det där med mitt och ditt. Jag går inte ut på gården för att leka med alla barn som är där och jag vill heller inte ha hela gården springandes hem till mig för att "låna" min hund för promenader. Han är liten och söt, men han har sina stunder och de stunderna tar jag helst själv med honom. Det hela handlar alltså om gränser. Och det är vi föräldrar som ska lära våra barn detta. Nu menar jag inte att vi ska ruta in dom i små kartonger med normer, men att vi ska lära dem betydelsen av vissa saker och lära dem hur man lyssnar och förstår vad människor runtomkring vill. Ibland vill man ju faktiskt vara ifred och klara sig själv, men för den sakens skull ska man ju inte behöva gömma sig inne i lägenheten. 

Nu känner jag mig som en grinig gammalkärring, det är inte fallet (hoppas jag iallaffall), jag tycker barnen på gården är snälla och rara, men lite väl påflugna ibland, dom skrämmer skiten ut mig och jag oroar mig inför hur min son ska bli. Tänk om jag uppfostrar honom till att bli en attackerande igel! Som sagt dom små söta iglarna på gården, dom skrämmer mig!  

Kombo

Har vintern anlänt? Vart tog hösten vägen? Eller har det svenska vädret gått och blivit kombo? Sommaren har slagit sig samman med våren och blivit lite kallare och vintern har slagit sig samman med hösten och blivit lite varmare. Men visst är det härligt med kylan?? Ja, så länge solen vill lysa vill säga, idag är vädret tipp topp, strålande solsken, härlig höst/vinter känsla och det är alldeles alldeles underbart att sitta inne och bara njuta av allt det goda livet har att erbjuda! 

Promenaden för morgonen är avklarad, frukosten är i magen, lilleman sover och jag ska gnugga mina geniknölar med lite studielitteratur. Pojkfotboll och Muslima står på schemat idag. Ska bli Intressant att se vad dessa har att erbjuda!  

Hur klär man på bebis i vagnen?? Varje dag när vi går ut så får jag klumpen i magen, är det för varmt? för kallt? Han sitter ju ner "packad" i en jättegosig åkpåse, men ändå, hur vet jag att han tycker det är varmt nog, om han bara ville svara när jag frågar!  GE MIG TIPS! Och hade ni några bra höstiga boktips?? Jag har fått ett hittills, men jag vill ha mer, lite alternativ!


Måndag

Nu va det dags för en ny vecka, har en del saker som ska göras, Skola, jobb, ladies night, har lite skol saker som ska skrivas och en del som ska läsas men vi börjar veckan lugnt. Min mamma kom på besök idag, hon ville hit och klämma lite på Oliver (konstigt att ingen kommer hit för att umgås med mig och richard nuförtiden?). Vi tog en härlig promenad i lugnt tempo eftersom gammel hunden Tintin va med och när vi kom hem väntade vattenkokarn med te och frallor! min vattenkokare är fantastiskt och det va GOTT!

Ikväll kommer Richards morföräldrar hit, de har inte sett lägenheten än så nu är det nystädat och mysigt här hemma och kladdkakan står på bänken och kyler sig lite.

I morgon va det Öppnaförskolan igen, men jag vet inte om jag känner för det eller ej, behöver plugga lite och sen är det mitt  i Olivers sov tid, en vana som vi gärna fortsätter hålla på. Så vi får se. Jag är inte så nojig egentligen med dessa rutiner, men en bebis behöver sova och när han nu har fått lite rutin på denna sovtid så är det för oss alla himla skönt att hålla på. Han ska även introduceras för mat på sked nu och detta mål mat brukar ske i samband med sovtiden så ett litet tag till kanske det kan vara en god tanke att för lillemans skull ruta in våra tider lite, eller vad tror ni!?

Så här på höstkvisten blir jag himla sugen på att läsa, en god bok med en kopp te är =höstmys BIGTIME! Dock har inte litteraturen infunnit sig, jag vill ha nått gott, smaskigt och lite psykiskt grävande (dock inte deckare eller thriller och helst inte fantasy) att läsa, har ni några tips? Helst nått inte allt för krångligt då jag vill hinna njuta lite innan lilleman ropar MAMMA!!!! Jo för det kan han helt klart säga nu och han säger det flera gånger om dagen! WOAOAAAMMMA, ser ni , där på slutet?! Visst måste det vara mamma han säger?! Inte är det då pappa iallafall, HA!




Oliver har höstmys i vagnen på höstpromenad!
Hoppas ni har några härliga boktips till mig och att ni passar på att njuta utav denna härliga Höst!



Ugly Betty

En serie som trampar på många tår. Inte så som Anna Anka, rakt på sak pang bom, smash! Utan det liksom kryper sig på. Små pikar, hela tiden, som påminner oss om hur inrutade vi är. Hur vi tycker att vi ska vara eller hur den personen vi strävar efter att vara är. Allt detta med den ack så "felande" ugly betty som frontperson. Hon står den som en symbol för motsatsen till det vi kämpar för att vara. Hon följer inte några normer, klädkoder, eller skrivstilar, hon kommer från "fel" stadsdel, med "fel" etniskabakgrund och som det ser ut verkar hon göra allt fel. Men trots det lyckas hon.

JAG VET! Det är Tv. Det är "Hittepå", men varför måste det vara så? Varför rutar vi in oss så? Om vi alla verkligen vill så hade det ju inte varit några problem att ta klivet utanför boxen. Jag har tagit ett steg idag.
Min soffa står inte längre längs med rummets väggar. Den står snett. Jo för jag är också inrutad. Och förmodligen så uppforstar jag även min son in i en inrutad värld. Det är ju den man känner till. Men med små babysteg (vilka är mycket små, då de oftast inte ens existerar) så kanske vi kommer ur rutan. Ge det en tanke åtminstone, det är iallafall en början! Eller gör som jag ställ något som det inte ska. Upp och ner, eller lite snett.

Övning ger färdighet.



Underbar!

Tänk att man kan tycka om någon så himla mycket! Jag har världens finaste killar!




Född GAISre







Så blir det tydligen när pappa hejar på ett lag å man är liten. Olivers första Rader kommer inte bli GAGA GAGA utan GAIS GAIS

(frida kolla in Dhg haha)


Helg ljuva helg

Mina helger är inte som alla andras helger. När de flesta människor packar ihop sina portföljer och går hem från jobbet för att fira helg, då packar jag ihop mig själv och går motsatta hållet. Till jobbet! Nuförtiden är det bara en dag i veckan, resten är jag mammaledig och någonstans är det ganska skönt att jobba helg. De flesta människor är pigga och glada, avslappnade för stunden och härligt lediga och fria. Shopping fynden i ena handen och godispåsen i den andra, helgerna liksom sprudlar av ett piggt och glatt lugn och det är härligt att möta Gästerna på caffét dessa dagar.

Min jobbdag denna veckan är gjord, jag jobbade igår kväll och det gick bra men va en ganska lugn kväll på jobbet så jag fick gjort mycket runt omkring. Städat och donat så jag hoppas mina kollegor får en bra dag på jobbet idag! I Februari ska jag som det ser ut börja jobba lite mer timmar, några kvällar i veckan och lite mer på helgen och det ska verkligen bli härligt!! På dagarna är jag då hemma med Oliver och på kvällarna tar richard över. Man får försöka kombinera lite!

Just nu är familjen samlad, vi har morgonmys. Oliver ligger i sin nya GAIS pyjamas, så grön och fin och pratar högt och otydligt men för fulla muggar, och ikväll blir det Sverige-Danmark på tv någonstans på ännu okänd ort.

KRAM!

Dags att byta glasögon!

Jag går upp ur sängen på morgonen. Gör mig i ordning för en härlig dag, gör iordning lilleman för en nydag och njuter av livet. Tar hunden på en härlig promenad (Läs: alltid promenad, hur härlig den är beror tillstor del på vädret) och tar tag i den kommande dagen.

Ibland gör vi ingenting, vi njuter av stillheten och ibland har vi (jag) så mycket myror i benen av rastlöshet att vi hittar på något storslaget och ger oss ut på äventyr.

När jag går upp på morgonen så tänker jag inte "å undarar hur många fel jag kan hitta hos andra människor att krititsera dem för idag" och jag går heller inte ut på min promenad för att visa hela världen att min bebis är den bästa och finaste av alla, visserligen tycker jag det, men alla andra mammor och pappor jag möter tycker ju precis detsamma om deras barn.

Vi är alla olika, stora, små, långa ben och korta ben, vita eller mörka. MEN VAD SPELAR DET FÖR ROLL?? Är det något som är mindre bra hos en person, så är jag övertygad om att denna människa är mycket välmedveten om detta. Med andra ord, man behöver inte tala om det för h*n, säg istället något possitivt. Vilket härligt barn du har! Va glad han är. Men va fint h*n kan ju nästan gå, ja, du får ju hjälpa honom lite MEN va duktig H*N är!! Eller va fin du är! Tycker man det inte så behöver man inte säga något alls. Va bara tyst, för det negativa är man som individ oftast så himla medveten om redan innan någon berättar det för en! 

Det är en sak att kritisera handlingar, så som på jobbet tillexempel, men denna kritik är ju till för att lära. För att du ska bli bättre på det du gör. Så kallad konstruktiv kritik, ett givande och tagande "jag har sett att du gör så här, men om du gör så här istället så blir du mycket effektivare, annars har du verkligen kämpat på jätte bra idag, du är duktig, försök tänk på det där bara!"

Kanske är det ren avundsjuka. Vi vill trycka ner det där som är så bra så vi bara måste leta reda på nått fel, hitta akilleshällen och ,PANG, tillbaks tillverkligheten. Men till vilken nytta?  

Lika bra att säga det, detta är inte riktat mot någon, det är riktat mot den  jargong vi har mot varandra rent allmänt i samhället.

Idag tycker jag vi alla tar på oss dom possitiva glasögonen och hittar något positivt i vår omgivning. Sprid lite glödje, ta fram ditt vackra leende och ha en UNDERBAR DAG!


Höstmys

Idag blir det Höstmys, ute ser det sådär härligt höstigt ut med en liten gnutta kyla, kanske det blir vantarna på idag!? Kylan är bedrövlig, den får mig att längta långt, långt bort. Till en lång härlig strand med turkost vatten vars vågor slor i ett stilla brus mot stranden. Samtidigt som Det är fruktansvärt mysigt och lite avstressande med denna kyla. Det är inte lika självklart att ta den där LÅNGA HÄRLIGA promenaden, samtidigt som du ska ligga på stranden och pressa samt besöka all släkt för grillmiddagar. Det är plötsligt tillåtet att krypa upp i soffan, med det stora härliga täcket, en kopp te, och en bra bok. Tända lite ljus och bara NJUTA!

Men vår höstmysdag idag består faktiskt utav det förstnämda, som på sommaren kopplas samman med en massa måsten. Man ska hinna så himla mycket och just de där soliga dagar då man bara vill vara så vill man också göra tiotusen saker förutom njuta. Idag ska vi först på promenad med min kusin Sanna och senare i eftermiddag ska vi packa våra väskor åka ut till Vindön och hämta pappa richard för att sedan åka ut till min mormor och morfar och äta middag och se på GAIS matchen på TV.

Jag tror vi får en riktigt mysig dag, ingen stress och bara njuta!


Egypten!

Satt och räknade på fingrarna och insåg att det är mindre än 5 månsder kvar tills semestern, kan ju låta som en evighet för vissa men när man på grund av vissa omständigheter har fått boka om resan (flyttat fram den nästan ett år) så börjar vi  nu skymta ljuset i tunneln! Det ska bli UNDERBART! Å vad vi börjar längta!

Är det någon som har resa med bebis (9 månader är han då!!) tips så är det välkommet redan nu!

Vi åker till hurghada, och bor med halvpension.
Men hur gör man med mat till Oliver? och Blöjor? Å vad kan man mer behöva tänka på? Tips och hjälp är mycket välkommet! =)







När bebisen får ben

Nej han rör sig inte, inte i den bemärkelsen att han tar sig någonstans iallafall. Men hans ben och armar är LÅNGA! väldigt långa och han blir i sina rörelser mer och mer lik sin rastlösa mor. Det är livsfarligt att sitta still helt enkelt. Helst ska varje dag och varje sekund vara ett äventyr.

För han har nu tagit sig ur ligga still på golvet fasen. Han vill röra på sig. Se allt som händer runt omkring sig och vara med och ta och känna. Äventyret har med andra ord flyttat in i hemmet! Än så länge är det Toppen! Jag vill ju ha äventryet. Jag tycker om att det händer lite saker. OCH än så länge ligger ju mitt äventyr trots allt i en hög på golvet och vevar med armar och ben för fulla muggar. Eller så sitter han där jag har placerat honom i mitt knä eller i babysittern. Men snart så. Alldeles försnart så får bebisen ben. Han kommer ta sig framåt, flytta äventyret till våra hyllor och skåp. Äventyret kommer övergå i kaos! Det ska bli spännande. det blir så himla mycket mer på riktigt! Verkligheten kommer med stormsteg emot oss. Och jag ser fram emot det med en nyfiken skräckblandadglädje, bebisbubblan är på väg att spricka (han växer och blir stor)! 

Och det slog mig...

Äventyret har bara börjat!