Sommar och projekt

Mitt hår projekt är faktiskt än så länge ganska lyckat! En avfärgning, några sling omgångar och en massa silverschampoo (vilket fantastiskt påfynd, det funkar ju!!!) senare. Nu ska håret få vila ett tag. Jag vill ju inte som syster sa få påskris till hår lagom till påsken. Så nu är det vila som gäller!

Har inga bilder på projektet än så det får vänta ett tag. Jag har före och mitt upp i bilder, men det saknas resultat och utan resultat kommer ni tro att jag numera är gul/orange och det vill jag inte!

Glöm inte ställa fram klockan, nu är sommartiden här. " Sommartider HEJ HEJ Sommartider!"

Så fint vill jag att det ska se ut igen! Vi får vänta å se helt enkelt!

Lördag morgon

"För nu är det lördag igen!" När man en lördags morgon blir väckt strax efter klockan sex inser man snabbt vad det är som får en att överväga både en och två gånger innan man ger sig ut på galej. Förr innan Oliver så kunde man sova ut. Ånga av sog vinoset och ha en halv eller hel dag i sängen om så behövdes. Men vet ni vad dom där party nätterna, jag saknar dom inte. Inte för fem öre! Ett glas vin, ja visst, det är gott att sitta och smutta på. Och två glas är okej det också om man vill. Men just festen, långa nätter, sent i säng. Nej det jag har nu är så himla mycket bättre. En lördags morgon med mys och lek är värt varenda "tråkighetsstämpel" man kan få!

Sen en tanke. Varför är det när man inte dricker eller festar varje helg som man blir tråkig? Varför kan det inte vara okej eller as coolt att vara hemma, kanske med några vänner, äta gott och spela spel, se på film eller bara tjitt tjatta? För lite konstigt är det att det är med alkolhol i kroppen som man räknas till den roliga kategorin i samhället. Vem är man egentligen då?

Här och nu, Halv åtta på morran en timme efter uppgång, är jag skit trött, men det är det värt. Det är mysigt och snart ska vi äta lite frukost innan det bär av till jobb! Kom och hälsa på vettja!

long time no see!

OJ, va det blir långt mellan uppdateringarna numera. Det händer inte särskilt mycket. Eller jo. På Oliver fronten händer det en hel del. Han blir stor kille. Och jag är halvt mammaledig och halvt arbetande i någon slags kombo. April däremot blir helt annorlunda. Då blir det att spara mina föräldradagar och jobba för hela slanten!

Idag vaknade vi alldeles för tidigt. Innan klockan sex. Välkommen till mami world, tänker säkert en del nu. Och tack får jag väl lov att säga tillbaka. Även om jag lugnt kan erkänna att jag gillade mami världen bättre igår när Jag sov till sju. Slog upp mina blå på egen begäran och sen fick vänta cirkus 45 min till innan min favorit bebis vaknade. Jaja. Här är jag nu iallafall. Blöbyte är på g också känner jag.


Projekt

Jag har ett projekt, det startade idag och jag vet inte riktigt hur länge det kommer pågå. Just nu är det mitt emellan, blont och en aningen gult. MEN faktiskt mest blont. Helt okej med tanke på att projektet började idag.

Tanken är att jag ska få en fin blond hårfärg så småningom så att jag sedan kan låta mitt hår växa fritt och i sinom tid inta sin egna härliga råttfärg. Eller ursäkta jag menar SANDRÉ! Vi får se hur länge jag står ut. Det är som sagt en helt okej färg på det nu.. men det är bara okej. Men håret måste vila och återhämta sig och tills dess gäller det att samla bra tips och erfarenheter för att ta nästa steg.

Härligt med ett vårprojekt! Hoppas det blir mycket sol så den kan hjälpa mig en bit på vägen. Det vore helt klart det bästa!

Sen har jag en härlig nyhet. I natt när Oliver va hungrig och jag va uppe med flaskan så tittade jag ut genom fönstret och ve ni vad jag ser!? JO REGN! Faktiskt så tyckte jag att detta va rent ljuvligt och jag blev så exalterade att jag fick väckt Richard så han inte skulle missa detta för vintern unika tillfälle! Nu är det bara att hoppas att den fick med sig lite snö från backen också och jag vill för gudsskull inte se regnet dagtid, då är solen helt underbar! Men va tusan, vill det regna om natten och ta med lite snö så är det Fine by me!

Socialiseringsdag

Idag har vi haft socialiseringsdag! Gött! Först va det vår promenad med Evelina, Liam och Bo och sen bar det av på ännu en promenad ner mot staden och Öppna förskolan. Va det är skönt att kunna ta benen ner till stan igen! Och Gud vilken rumpa jag kommer få om jag ska fortsätta promenixa på detta vis våren ut. Härligt är det iallafall och jag kommer fortsätta gilla asfalten ett tag till iallafall!

Men tänk, när jag började på öppna i denna gruppen för oss yngre mammor. Så va min skrutt minst, eller bland dom mindre. Idag va han ÄLDST (jag också för den delen)!
 

KALLT!

Här hemma är kallt! Framför allt i Olivers rum, på toaletten, kontoret, köket och hallen! SVIN kallt. Det är nämligen vattenläckor på taket och detta innebär att fastighetskötarna har fått tabort all isoliering och fy fasen va kallt det blir. Nästintill mössa på om nätterna och om dagarna är det dubbelt upp med långärmat som gäller. Förhoppningsvis blir det ordning snart, men jag är rädd att det är tvärtom. Det kommer ta ett tag. Så länge får jag njuta av den härliga solen på utsidan och asfalten. Och förutom all asfalt, vet ni vad jag såg idag! Jag såg knoppar eller skott eller vad det heter. BLOMMOR PÅ VÄG är det jag försöker säga!

Hoppas ni har en härlig dag, om två timmar ska vi ge oss ner mot staden och jobbet jag och min lilla äskling!

Asfalt

Som sagt resefebern ligger kvar. Jag vill inte sitta här i detta kalla land, eller jo det kan jag väl tänka mig. Just idag och de senaste dagarna har det ju faktiskt varit ett helt fantastiskt väder, men jag vill ha det att se fram emot. Nästa år kommer det en vinter till. Antingen med massa snö som i år. Eller. Så är det en j*kla massa regn istället. Inte särskilt trivsamt i förstora mängder nått av det. Är det någon mer än jag som tycker det är helt fantastiskt härligt att få se asfalt igen!? Jag trodde aldrig att jag skulle säga det, men det är verkligen ett tecken på att våren är påväg och att snön är påväg bort. För första gången är asfalt något himla fint som jag gärna ser lite mer av. Haha, ja det kan till och med nästan ses som ett vårtecken. I år säger vi inte å titta på den lilla fina Tussilagon utan ååååå titta ASFALTEN ÄR HÄR!


Resefeber

Så nu är ännu en vecka till ända. Magsjukan har lagt sig och jag har kunnat gå tillbaka till jobbet, åka på möte och mysa med min lilleman. I tisdags fyllde Oliver 9 månader och det firade vi med att hälsa Henriettas bebbe till världen En liten liten flicka, Grattis!

Va tokigt det är. När man åker på semester så tror man sig stilla sina semester längtningar en aning, men likt förbenat så sätter jag mig framför datorn och letar nya resor så fort  jag kommer hem. Jag skulle kunna tänka mig i princip vad som helst bara det är soligt och varmt, men Thailand, grekland och portugal är ställen som jag oftast letar intressanta resor till. Någon som har något annat ställe, nått som kanske är billigare men "SÅ HIMLA BRA!?" Jag vill veta och jag vill resa!

Igår såg vi på "mello" hemma hos Frida i Hallebo, men Frida va inte där för hon och Tomas är i stockholm så det va istället mamma och pappa som ockuperat deras hem. Men jag undrar, Är det någon mer än jag som gillar låten, men tycker att rösten och tjejen som sjunger inte alls ser ut att höra ihop och därför tycker att bidraget är kass?? Summa sumarum, Jag gillar det inte alls! Däremot så tyckte jag att Den nya varianten med Förra årets bidarg va toppen! Nu fick man ju plötsligt lära sig texten!


Tintin

En här i bloggen sällan nämd men aldrig glömd. Älskad och helt underbar familjemedlem har han varit, en kompis alla gånger, särskilt när det nalkades bad (han hatade det, och flydde till mig). Jag har här och nu tappat räkningen på åren du funnits med oss, men många har dom varit och aldrig ett ont du har gjort! Du va verkligen människans bästa vän! Vi älskar dig Tintin!


Sjukling

Vi har en sjukling här hemma, han mår dåligt och det rinner ur båda ändarna på lilleman. Igår va det värst på mag fronten, idag är det feber för hela slanten. Jag tycker så synd om honom och vill helst av allt byta plats. Jag kan ta sjukan istället! Men snäll mamma som jag är så har jag struntat i alla regler och köpt hem glass, för är man sjuk har feber och ont i magen så ska man äta glass!

I går va vi på sjukhuset eftersom han inte fått i sig någon vätska på hela dagen. Men det va inte direkt väl mött vilket är så synd. Jag tappar mer och mer förtroendet för den kära NÄL-sjukvården.

Nu ska jag ta mig en nypa frisk luft, det ser helt underbart ut ute!

Hemma

Nu är vi hemma igen! Har haft en hrälig semester som mest tillbringats inom hotellets murar, men det har varit precis vad jag behövt!

SOL, VARMT, MASSA MAT & HÄRLIGA FAMILJEN!

Vi har haft en toppen vecka och Oliver har varit helt underbar på semestern. Lite grin och lite förkyld, men inget som vi inte klarat av och framförallt så gick flygresorna hur bra som helst! Kanske bjuds det på Bilder någon dag!

Men idag är vi hemma och passar upp på sjukbebis, stackars liten, jag tror vi båda önskar att det vore vi istället!