Röj!

Nu är helgen snart över och det är dags för det lilla lugna att ta över. Här har nämligen Jobbats, jobbats, jagats efter tokig liten Oliver och röjts och fejjats i lägenheten. Nu ska det bli skönt med vardag igen. Men hur härligt är det inte att känna doften av nybakt bröd och ännu bättre, kanelbullar i lägenheten. SMASKENS! Helgen har varit mys och nu är det dags att krypa ner i sängen läsa några kapitell i den nyöppnade boken och ha de gött!

Jag har fått nya kuddar och ett nytt täcke av min Man så jag kommer förmodligen som en prinsessa!

Nu är det bara 25 dagar kvar till solen!


Jag har bakat bröd idag!

Idag har jag varit duktig, fejat och donat här hemma kommit upp i tid. Lagat lunch/middag/lunchlåda och bakat bröd! Mmmm det ser ljuvligt ut! Och va lyxigt det känns med nybakat jämfört med det E-prepparerade brödet vi annars köper!

Jag har också Ringt till danmark och bokat ett airshell, till barnvagnen. Det va nått ktångel med hemsidan så vi fick lösa det så. Men fy för att förstå danska och fy för att helt plötsligt behöva tänka om och prata engelska. Det som låter så bra i lilla huvudet låter inte ett dugg bra när det faktiskt sägs. Men beställningen är lagd och förhoppningsvis kommer vi nu kunna transportera vår vagn tryckt och säkert med till egyptialand! 

Nedräkningen är som ni vet sedan länge i fullgång och idag är det enbart 29 dagar kvar! 

Om en och en halvtimme blir det jobb och ikväll somnar vi alla ganska gott tror jag! Hoppas ni har en bra dag!?


 

Tänk om

Om inte om fanns! Men tänk OM. Om man hade kunnat frysa ögonblick, be lillafisen stanna i den där postionen i en minut eller kanske lite till så mamma hinner springa efter kameran. Men NEJ, det går inte. Livet har ingen paus knapp och så många stunder kommer därför heller aldrig att hamna på bild.

För en stund sedan satt jag på golvet och pratade i telefon med syster medan Oliver lekte runt på golvet. Han började klättra efter mig och strax därefter står han och håller brevid mig. Sedan funderar han en sekund och släpper taget. Och tro de eller ej, men i kanske två sekunder så stod han upp helt själv utan minsta lillastöd (förutom dom små benen). Jag skrek och tjoade i luren och Oliver damp snabbt som bara den ner på rompenstompen igen. Tur att dom är så väl vadderade av all blöja.

Men iallafall, ni får tro mig om ni vill, annars, fråga Frida, Hon hörde det åtminstone, men min lille lilla bebis stod faktiskt alldeles själv! HÄFTIGT!


Bara min!



En hel dag har gått och nu sitter jag här och väntar. Längtar och saknar! Kanske ett tecken på att vi är i från varandra alldeles för sällan. Eller så är der ett tecken på att vi tycker om varandra Väldigt ofantligt helt otroligt mycket! Snart är han iallafall hemma min älskade älskling!

En hel dag är deffenitivt en hel dag för mycket!

MALIN HjäRTA RICKARD= SANT!

Det går bra nu...


Kompis det går bra nu!

Vi klarar oss fint här hemma utan mannen i huset. Eftersom den andra datorn står ensam och ostartad har jag dock ingen att konversera med på msn så det är med en viss tomhet han lämnar hemmet för konsert. Men snart är han hemma igen, full av liv och livserfarenheter, härligt!

Oliver sover, ägg mackan är slut och chokladen är totaly och completely uppäten. Det är dags att återgå till boken. Ikväll ska jag vara bilkörar sällskap till Min Älskade på väg hem från konsert. Kanske han kan sjunga nått fint för mig.

Kvällens heta tips är Bamses godnattvisor (den heter nått liknande) lite annorlunda, men mysiga och innan du börjar lyssna första gången ej uttjötade godnattvisor till de små. Annars är radion en annan heting, vem vill inte somna till någontingistil med"RARAMBAMBAaAgaA, Badromance..."



Stor och liten


Han KRYPER!

Nu Har lillfisen i flera dagar och veckor känns det som kombinerat åla sig framåt med att ställe sigg upp på alla fyra och försöka krypa alternativt vicka sig framåt. Men nu. NU har han fattat det. Självklart funkar det fortfarande att dra sig framåt men så länge det är möjligt och benen inte glider allt för mycket så är det krypa som gäller! MIN LILLA KILLE! Här har ni en stolt mamma minsann! Sakta men säkert känner jag också hur bebisfriden övergår till ett levande men ack så härligt barnakaos. Bebiskostymen blir mindre och mindre för vardag som går och liten är snart bara barnet! 

Idag har bebis Caspian med mor varit på besök. Bebis mys, promenix och massa tjöt har stått på schemat!


Måndag

Pengar på Kontot! Wihoo, nu är dom där igen och lugnet infinner sig några timmar tills dom förbenade räkningarna är betalda. Tråkigt, JA! Men vi har mycket att se fram emot denna månaden så vad gär det att det inte är ett stor KLIRR i kassan!?

Idag är det jobb från 16-19,45, vi har öppet till 19 så kom ner och ta en fika!

Sanna kommer hit och passar lilleman, men innan det ska hon få lite mat, korvstroganoff står på schemat. En riktig gourmet middag med andra ord! 


Tomhet

Nu när jag inte tillhör den studerande kategorin i samhället har jag blivit så himla rastlös om kvällarna. Det är inte så att jag innan har suttit uppe och pluggat, absolut inte, för som de flesta andra studenter är det sista minuten som gäller för min del. Men ändå har en stor tomhet infunnit sig. Detta måste innebära att jag helt enkelt i mitt undermedvetna någonstans varje kväll ändå varit i studiernas värld, Funderat över tentor, föreläsningar eller annat intressant kopplat till just studierna. För vad fasen ska jag nu göra på min lediga tid, när Lilla O sover och min karl sitter vid den andra datorn och nördar med sina (och mina) vänner.

Jag har bestämt mig för att försöka dyka in i böckernas värld. Jag har verkligen saknat att läsa en bra bok utan förankring till ett skolan och därmed också ett måste. Så nu ska det bli av!


Idag är det 32 dagar kvar till resan, i morgon är det lön och helgen har varit helbra!

Hoppas allt är bra med er!?

Kram

Räkfrossa

Nu har det ätits räkor, en riktig fredagskväll har vi haft med andra ord! Härligt! I morgon blir det en stunds jobb, men först är det sovmorgon!

Natti natt kära ni, Ha en härlig helg!

Malin it is!

Varför ska det vara mer än det är. Malin it is helt enkelt.

Så jag säger som Malin sa när vi kom till festen i Lördags, "HEJ! Det är vi som är Malin"


Fantasilös

Jag sitter och finurlar över ett bloggnamn. Något som gör sidan till min. Och som beskriver den blogg det här är. MEN. Det är svårt att ransaka sig själv. Vem är jag? Jag vill inte göra den till en mammablogg.

Jag är mer än det, men självklart vill jag att mamman i det hela ska vara delaktig också. Oliver är ju trots allt en ganska stor del av mina inlägg och mina funderingar kring saker och ting. Man har fått ett helt nytt sätt att se på saker. Det är inte bara min värld som är viktig, utan även den som han en gång ska leva i. Tillexempel får jag alltid lite ångest när jag använder den super smarta snabbshoppern på Coop, Ica MAXI eller Willys. Tänk va många arbetstillfällen jag försummar på detta vis! Inte idag kanske men den dag som min lilleman har blivit stor och ska ge sig ut för att leta jobb. Då är kassörskorna utrotade och i kassa möter oss en Robottinna som berättar vad jag ska betala, väger mitt lösgodis och ja, kanske till och med packar mina kassar.  

Detta inlägg tog en totalomvändning så vi  fortsätter på samma vis, sjunger en sväng och grubblar vidare.

Vad gör ni idag? Vi ska mysdag och strax är det frukost.

Skrutten lutten liiii, skrutten lutten, liiiii. Vad heter du?! Oliver, JAAAA Oliver, SÅ heter du!

Denna fantastiska sång som följer oss, dagarna igenom.

På jakt

Jag är på Jakt efter en stor spegel att sätta på väggen, gärna en med ram runt. Precis som med soffan googlar jag efter detta för fullt "stor spegel billig, Gärna gratis" hade jag helst av allt velat skriva in i google fältet. Men då hittar den bara "spegel DYR, med ram av 24 karat guld" typ. Så jag tänkte fråga er. Om man inte vill ha den klassiska Ikea spegeln, vart kan jag då hitta en stor spegel billigt. Kan man hitta det?


Skrutten lutten liiiii!

Olivers favorit låt, den sjunger vi på babysimmet och så kommer sden lilla dinon och hälsar på alla små barn och frågar vad dom heter. Vi brukar sjunga denna sången för Oliver här hemma när inga andra hör på och han blir alltid lika glad!

Min Lilla skrutten lutten li, har gjort framsteg, inte nog med att han har växt 2 cm, för igår när favorit moster här tog han spjärn mot alla hennes stenhårda magmuskler och ställde sig upp. Alldeles alldeles själv!

7610 gram och 69 cm stor är min skrutt, känns som det va igår han kom till oss med sina 49 cm 3240 gram. Tiden går verkligen i ett rusande tempo!

Idag blir det slapp, kurera lilleman det sista från svinissprutan och bara vara. Ikväll är det handboll igen, hoppas dom lyckas bättre än igår!


Mysigt!

Nu har vi bestämt oss, det blir Stenungsbaden med deras relaxpaket, trerättersmiddag och havsutsikt. Jag tror det kommer bli jätte mysigt! Barnvakt är redan bokad. Frida (även kallad favorit moster) och Tomas ska ha trollungen!

Jag va på Stenungsbaden med jobbet en dag i höstas, på just spat. Så jag vet vad vi har att vänta och det ska verkligen på toppen härligt!



Det perfekta rummet

Jag hade gett upp mina planer eller drömmar om en ny soffa i ett stajlat coolt vardagsrum. Slutat googla "billig snygg skit häftig precis den rätta tilll malin soffa" och bestämt mig för att avvakta. Invänta miljonvinsterna och det ekonomiska oberoendet tills häromdagen. Precis innan läggdags så säger min andra hälft. "jag vill göra ordning i vardagsrummet, köpa ny soffa... jaddajaddajadda." Typsikt. Nu är jag fast i google träsket igen. Och jag vill allra helst igår fixa mitt vardagsrum till det rätta. Men miljonvinsterna verkar tyvärr långt, långt borta!

Nu sitter vi och tittar på EM, vi ska hejja fram svenskarna med sin förbundskapten hunden aka Staffan Olsson, är han inte för snygg!?

Sen tycker jag ni ska Kika in på Sannas blogg, den är ny staylad och jag är avundsjuk. Det är nästan som att hon har fått en helt ny soffa!

Planer

Jag sitter och lurar på om jag om min käraste ska ta oss en tur någon dag bara vi två. Hade varit himla mysigt att få umgås lite på tuman hand. Är lite sugen på något spaigt, inte en massa behandlingar och sådant utan bara miljön. Relaxningen och kanske toppat med lite mat. Det hade varit toppen!

Har ni några tips på mysiga spaiga platser inte allt för långt från Uddevalla?


Nu börjar det närma sig!

För jätte länge sedan bokade vi en resa till egypten, tanken va då att vi skulle åka i maj -09. SÅ blev det inte eftersom vår lilleman bestämde sig för att komma in i våra liv och jag då skulle varit höggravid och inte tillåten att flyga. Resan blev ombokad, och vi planerade för att åka med en pytte liten Oliver till Tunisisen i september istället, men än en gång blev resan ombokad (vi kände att vi skulle kunna njuta mer av en resa me en lite större bebis som vi visste lite mer och när vi hade kommit in i mamma och papparollen bättre). Men nu är det snart dags, 38 dagar kvar och som vi längtar! Resefebern har redan lagt sig lite över familijen. Richard längtar efter att starta och landa (vilket jag som är lite flyggfeg, inte alls längtar efter!!), värmen ska bli fantastiskt skönt och sen ska vi inte prata om all mat som ska förtäras!

Men vad ska man packa!? Hur gör man med maten till Oliver på flyget och hur ser ett bra bebis anpassat reseapotek ut och vilken bikini ska jag ha!? Jag vill åka nu! passen är färdiga, platser på planet är bokade och taxfree katalogen är sönder bläddrad! Nu är det bara 38 dagar kvar! Ljuvligt!

Idag har lilleman fått andra svinissprutan, han är lite tröttare och lite kinkigare än sist gång, typiskt eftersom jag ska jobba ikväll och Sanna ska komma hit och vara barnvakt. Men jag tror det kommer gå alldeles utmärkt!


Har ni bra resetips är det jätte tacksamt! 


20100116

Jag har verkligen blivit en dålig uppdaterare. Men så får det vara och så får det bli för tillfället. Jobbar en del och när jag inte gör det så vill jag mest av allt klämma lite på min härliga familj. Och umgås med nära och kära. Det blir för tillfället inte mycket tid över att skriva då. Men jag ska komma tillbaka. Jag ska skriva en LÅÅÅÅÅÅNG lista med saker jag vill skriva och sen ska jag skriva tills tangenterna uppar ur led!

Oliver kröp häromdagen, 2 steg och BOOM ner i backen, förmodligen eftersom jag i min iver att hejja på honom hoppade runt och tjoade, HEJJA HEJJA HEJJA!! DU KRYYYYYYPER! han pallade inte trycket och föll pladask.

Men drar sig fram gör han på riktigt, och häromdagen försökte han även ta sig upp med hjälp av soffbordet. Hemmet är inte längre en säker plats. Det har blivit invaderat av ett barn och ska mycket snart bli en skyddad zooon för detta barn. Alla eljack ska säkras. Hyllor ska fast i väggen. Lådor ska bli omöjliga att komma in i och barnet ska sedan härja fritt. Det är verkligen underbart att se den lilla killen få en egen liten vilja och kämpa sig fram mot nya lärdommar. Jag älskar honom SÅ mycket!

Ikväll blir det fest hos linda som fyller år. Nu blir det jobb!


Tips

Till alla er med små (eller er som gillar att köpa saker till andras små, alternativt är förtjusta i idrottsrabatten) har jag hittat ett en hemsida www.barnsemester.se. På denna fiffiga sida kan man för 199 kronor/år beställa ett kort, barnsemesterkortet, vilket inkluderar inte bara en massa semesterrabatter, utan även rabatter på heminredning till både dig själv och liten och även en hel massa andra saker!

Visst är det härligt när man kan handla och Som jag inte får säga för Richard "tjänar" pengar på det. HELT FANTASTISKT. 

Men kom ihåg att det inte är någon lön, Ni tjänar alltså inget utan det man möjligtvis kan säga är att ni sparar pengar... Gött är det iallafall!



På begäran av Sanna

Kommer här en liten uppdatering. Inte särskilt mycket har hänt egentligen, Oliver har varit lite förkyld, jätte snorig på dagarna och tät på nätterna, vilket summa sumarum blir lite extra spring för mamma och pappa nattetid. Men OoO så härligt det är med motion nattetid, gäller bara att se upp för dörrkarmar, väggar, hyllor och andra möblemang och lägenhets tillbehör som verkar möbla om och röra på sig under natten!

igår va vi en sväng till henån och hälsade på hos svärföräldrarna, hade en mysig Eftermiddag med god mat!
Idag har jag varit på jobbet sedan 12.00, mamma var barnvakt en stund och sen byttes hon av utav Sanna som hade lillfis tills Richard kom hem! Det Hade gått jätte bra för dom båda och min lillegrabb hade mestadels varit go och glad och det är så himla skönt att han än så länge inte verkar ha några problem med andra. Sen är det självklart mamma som är bäst! DET VET JAG DET!

Har fått ännu mer Goda nyheter på jobbet så jag har sträckt på mig lite extra idag! Är verkligen roligt när det händer lite grejer och man får lön för mödan, SUPER KUL! =) Men mer om detta en annan dag!

I morgon ska vi ha mysdag, funderar på att ta mig en tur ner till stan. Henrietta kanske vill träffa mig där. Kanske kanske!? =) Och på onsdag ska vi busa med evelina och Liam!

Detta va vår vardag. Det rullar på så att säga. Lite gammalt lite nytt och vi har det himla bra!
<3

Med en mobil i den ena och en cigg i den andra

Min son 7 månader gammal ÄLSKAR att leka med min mobil och min dator. Helst ska han ha dom i munnen, med så mycket bebisdräggel som möjligt. Men han har även en stor vild längtan efter att få dela med sig till er av sina tankar. Han nämligen älskar att både studera hur man skriver på tangentbordet, men också att vara delaktig och trycka på knapparna. Han är ett stor fan av ocensurerat. Ja, så stort fan att han i sin iver att delge mig detta ryckte bort "backa/sudda" knappen.

Vad säger detta er? Mig säger det att det du gör, det gör dom små. De leksaker som du tycker bäst om gillar även din bebis bäst. Oavsett om det är en mobil, dator eller annat onödigt, Tillexempel en snusdosa eller en cigg. Med andra ord, bör vi leva som vi lär. Vill vi inte ha ett bloggande Freak till son, så bör detta kanske skötas lite i smyg eller inte alls och sluta röka framför ungen eller ommöjligt helt (för det luktar inget vidare för oss icke rökande vuxna heller). Nu menar jag absolut inte att alla barn gillar att blogga för att mamman gör det. Eller börjar snusa bara för att mamma gör detta. Men Att det med min sju månaders lilla bebis blir så himla tydligt hur dom faktiskt tar efter oss, trots att dom inte har en aning om vad det egentligen handlar om. Det är ju inte bloggandet som är det roliga, utan förmodligen de MYCKET SNABBA fingrarna och det klickande ljudet av tangenterna, och det är förmodligen inte heller så att det är smaken på ciggen, utan kanske den SÅ SJUKT COOLA rörelsen som mamma gör varje gång hon för giftpinnen till munnen. Och att man därför åtminstone bör tänka till en eller tre gånger innan man står där med cigaretten i handen över vagnen. För dom lär, och dom börjar tidigt långt innan de förstår skrämselpropaganda om strålning av mobil eller gifter i snuset.  

Hoppas kvällen och dagen varit bra! Min Kväll har fått en rivstart och jag är snart redor för sängen, i morgon är det dags för jobb igen, så även på lördag! 

 


Sentimental

För det första rensade jag bland Oliver kläder häromkvällen. Han har blivit så stor!

För det andra så sitter jag och fyller i dagisansökan till min lillkille. Han har blivit så stor!

Mamman i hemmet blir sentimental uppåt väggarna, hade nästan kunnat fälla en tår, och vill helst av allt krypa ner brevid min lillastorabebis i hans spjälsäng. Men jag tror det blir trångt!

Glada nyheter!! Från februari ska jag börja jobba mer, ca 20 timmar i veckan! JAG ÄR TAGGAD!!

-10

Tentan kom in i tid och jag är mer eller mindre färdig med studierna för ett tag! 
Nu ska här rensas, slängas, målas och möblas! Resan är betald och det är 53 dagar kvar till Solen!
Goaste lilla killen babblar på som en liten tok och kämpar på med allt han ska lära (igår sa han mamamaamaaaaabaaba, haha visst vet han precis vad han menar, MAMMA?!)

VÄLKOMMEN 2010!


Besvikelse!

En hel höst har jag haft på mig med tentan för denna kurs. Den delades ut strax efter kursstart och som jag hade längtat. Men allt eftersom kursen gick och det gick upp för mig att den inte alls gav vad jag hade hoppats så dalade min motivation ner i bott. Om kanske ännu längre. JAG SOM VAR SOM TAGGAD!!! Jag ville verkligen detta, hade inhandlat litteraturen mitt i sommaren och börjat läsa och studera, analysera och konfrontera och jag var så redo. Barnvakt va fixad sedan länge och allt var planerat för att jag skulle kunna delta i mina studier i bästa möjliga mån. Jag möttes av total besvikelse och nu sitter jag här. DAGEN INNAN INLÄMNING, med en tenta som borde vart klar i Oktober. Det är trist, blir halv bra och det går långsamt.

Håll tummarna för att detta ska gå i hamn så jag kan lämna denna besvikelse bakom mig!

Hoppas Ni har en härlig helg i det numera väldigt snötäckta Sverige!

KRAM!