Härlig dag!

Idag har vi verkligen haft en toppen dag! Oliver har varit på topp (med sovmorgon till att börja med) mysig, busig och på allmänt bra och ognälligt humör! Min fina lilla solstråle! Det är verkligen tokigt att man kan Älska någon så himla mycket! Sen va Nena här, en tur till torp och fika på en solig balkong! Och nu har vi avslutat dagen med att lämna barnet för övernattning i Henån hos farmor och farfar inför en jobb dag i morgon! Ja, det ska bli härligt med en natts sömn, men Jag hade aldra allra allra helst suttit och gosat med min lillgrabb här och nu!

Igår va det hela två år sedan jag och Min stora älskling beslöt oss att bli vi. Finally tyckte många! Denna dag firades med att totalt glömma bort det hela. Men vet ni vad!? Ingen skada skedd, vi älskar varandra ändå och har det himla bra tillsammans! 

Frida har startat en blogg http://tagerdu.blogg.se, där vi ska få följa hennes bröllopsplanering! SPÄNNANDE! In och läs, kanske det resulterar i fler bröllopsinbjudningar så småningom!?




Självklart!

Så längtar jag till Juli också! För då blir det bröllop, när lillasyster ska gifta sig! Klänning till denna dag är redan inhandlad hos B.Young! 


Nu blev det paus i bloggen.

Blogg torka va det här! Snart tre dagar sedan sist och detta inlägg kommer nog knappast kunna räknas som ett det heller.

Jag längtar till:

MAJ, då ska jag vara lite mer ledig och mysa med min bebis, Få en härlig lön intjänad denna månaden! =D Ha en mysig utekväll med herr Olsson, Fira min mormor som fyller 70 år(!!) och åka till Skara Sommarland med Mamma, pappa, Richard, Frida och Tombola!

Sen längtar jag till JUNI! Då ska jag vara helt å hållet mammaledig, och bara mysa med min lilla ettåring!

SOM JAG LÄNGTAR!

Allt är bra med oss, jobbar och kämpar och det går fin fint! Lilleman tränar på att gå för fullt och det går med en hejdundrans fart. NU ska vi ha tvmys och sen blir det hopp i säng!


Han GÅR!!

Nu går han! Han går verkligen! Inte bara emellan oss två tre steg utan mellan rummen och mellan möbler. Vi lekte och han gick emellan oss idag fram och tillbaks tills han plötsligt skulle ta egna vägar. Det är inte så att han går helt ibehindrat gumpen faller allt i marken titt som tätt. Men det är många steg och det syns att han vet vad han gör! Här har ni Just nu VÄRLDENS stoltaste mamma!!


Me, myself and I

Denna vecka är det jag som är "chef" eftersom the real one är på semester, Enligt Maria Montasami(!?) så är alltså hela personalstabe på tre, Tok kära i mig! Det är härligt att vara på jobbet när man omges av så mycket kärlek må jag säga!

Hittils har veckan gått jätte bra, Jag har (vad jag tror iallafall) läget under kontroll, Det är ordning och reda nästan hela tiden och allt det som skulle blivit gjort har blivit gjort (vad jag tror iallafall)! 

Nu blir det Pizza, imorgon är det jobb! Kom och fika gott folk!!


Å så härligt!

När jag vaknade i morse blev jag sjukt besviken. Min lediga dag som hade lovats strålande solsken va alldeles grå mulen. Men sen hände det, han där uppe (eller vem det är nu som styr över vädret) luckrade upp bland molnen och solen kom fram! UNDERBART! EN promenad till staden blev det och en fika med Henrietta och lillskruttan Ebba blev det också! Alla barnen skötte sig fin fint, men det börjar märkas att det inte är att bara ta en fika och sitta där längre. Min lilleman vill gärna röra på sig lite emellanåt och att bara sitta och titta på oss när vi pratar är numera inte alls så roligt längre! Trots denna upptäckt funkade fikan finnemang!

Hemma igen fixade vi med blommor, så värst gröna fingrar har jag inte men fint som tusan blev det och vår balkong blev verkligen super mysig!

I morgon blir det jobb igen, Chefen är på semester så jag ska utifrån instruktioner ta rodret i en vecka! Spännande, men nervöst och skit kul ska det bli! Förhoppningsvis blir det en pang vecka med massor att göra! Barnvakten i morgon blir Sanna, du ska bara veta vad jag uppskattar din hjälp! Och alla andra som ställer upp, men i juni då är det jag som ska vara mammaledig och i augusti, ska min fis börja på dagis!  


Hollywoodfruar

Nu är det Måndag igen. Denna veckan består av jobb, jobb och jobb, men i morgon är jag ledig! Här ska planteras blommor till balkongen och sen ska vi ut och leka om vädret tillåter! 

Nu är det svenska hollywoodfruar på tv. Maria Montesami, ni vet den blonda tokan,  säger att "alla är kär i sin chef". Men nej, Malin jag gillar dig, du är en bra chef, gör ett super bra jobb och är en rolig vän, men jag är inte kär i dig!

Roligt är programmet iallafall. Och jag undrar om dom så dumma som dom låter eller är det bara så att det säljer och att det helt enkelt är vi som tittar som är dumma och lockas in i deras knasigt rika liv?! Är det som hollywoofruarna vi vill vara, är det det som den svenska avundsjukan handlar om?! 


 

Succé

Vilken kväll det blev!! Super trevligt, snygga outfits ala 80-tal och bra musik! Nena kan ordns fester hon! Idag är vi strandade i Färgelanda, där det bjuds på mat, lek och fantastiskt väder!

Hoppas er söndag är bra!?

Dagis

Igår fick vi beskedet! Min lilla bebis blir stor och ska i agusti börja skolas in på dagis! Det känns väldigt spännande och vi fick plats på första hands valet bland stans alla förskolkor! MEN, Hur hände detta!? Hur blev min Bebis dagis klar!? Än är det ju några månader dit, men ändå. 10 månader fyller han idag, vilket innebär att det är två månader kvar till ett årsdagen. Ett år som verkligen har sagt swisch. Han är verkligen en himla snäll liten bebis. Mycket sömn på dagen har det kanske inte varit, snarare full fart mest hela tiden kanske om man har tur en och en halvtimmes sömn eller varför inte en powernap. Men så full av energi och livsglädje, massa bus och underbara mysiga stunder.

10 månader har verkligen sprungit förbi och ja, faktiskt så älskar man och avgudar jag honom mer och mer för var dag som går. Jag trodde det va en dålig klyscha. Att den där kärleken skulle hålla på och växa ständigt och jämt, men icke. Dock går det över när barnen får barnbarn. Då är det dom som är "IT" och tar upp all ens tid "livets efterrätt" som de små så fint kallas och detta kan jag helt klart förstå och förlåta! För Han är ju det allra finaste som finns!

Vi klarade det!

Idag tog vi oss över en linje i Olivers liv som vi kämpat mot ett tag. 8 Kg sträcket! Det tog ett tag men nu är vi framme. Förhoppningsvis rullar det på i lagom takt ett tag nu. Men om inte så är huvudsaken att lillfisen mår bra! Doktorn va där idag och hon sa att det va en mycket fin, glad och trevlig liten pojke vi hade, kanske säger hon så till alla, men jag har bestämt mig för att suga på den karamellen länge. För det är ju precis vad han är! En mycket fin, gald och trevlig liten pojke!




Vår väder!

Riktigt härligt vårväder va det när vi kom ut, Helt fantastiskt underbart. Sådant väder kan få humöret att vända åt rätt håll väldigt snabbt. Det blev till och med en tur med bebis till Emaus för att prata med kaninerna och prova deras gungor. En mysig liten stund mor och son emellan innan det begav sig mot jobbet för en fika innan jobbet!

Nu ikväll va det full fart här hemma, Oliver somnade mitt i leken nere på Cafét och va inte ett dugg trött när vi kom hem HALV NIO och strax innan tio när han verkligen skulle sova va han helt GALEN här hemma. Kröp runt som en tok alldeles överlycklig och busade med allt han kom över, det är svårt att komma på vad som skulle vara bättre än att höra hans härliga skratt när han är på det humöret!

I morgon är det dags för läkarbesök på BVC, kanske kan vi ha tagit oss över 8 kg denna gången, man vet aldrig! Sedan innan vi for till Egypten har hans aptit inte varit på topp och sen har magsjuka avlösts av förkylning och aptiten har liksom aldrig fått återhämta sig ordentlig så vi får se. Huvudsaken är att han är pigg, glad och mår bra och han säger då inget annat iallafall. Mammas fina kille!

Förresten är nästa resa bokad, HÄRLIGT! Samma land men annan ort blir det. Det är ett tag kvar men gu så skönt det är att ha något att se framemot!


Nu

Blir det mat, sen blir det en tur ut i värmen. Vi ska gunga! Och ikväll blev det några timmars jobb!
Till, Alla ni som sitter inne och ruvar i soffan idag (som inte lider av pollenallergi), det är inte så ruggigt och kallt som det ser ut. Enligt min morfar är det närmre 12 grader ute. Så för guds skull, ut och njut!



Är det någon som kommer ihåg 80-talet??

80-talet känns som talet alla pratar om, men inte riktigt kommer ihåg. Vi snackar om flower power och dess bieffekter under 70-talet medan 80-talet är rena dimman. Ingen minns något. Alla bara tror. Jag va bebis så för min del är det okej att det är dimma. Men Mamma hallå!? Eller svärmor, vad gjorde ni egentligen!? Okej ett litet tag va ni båda gravida och då är man i en liten bubbla, det är nu mer än någonsin uppenbart att man då är I sin egna lilla värld. Men resten då. Nått måste väl någon komma ihåg?  På lördag är det 80-tals fest  och jag letar outfit. Jag tror jag har lyckats men eftersom ingen utav kvinnorna som jag i annat fall rådfrågar om detta då jag trodde mig kunna lägga över minnet om 80-talet på dem, bara tror så får jag göra detsamma. Min klädsel, blir en lagom blygsam, outfit, som jag diggar. Och är den inte 80-tal så får ni skylla på ovan nämda och se det hela som "min tolkning av vad andra tror sig vara 80-tal". Jag vågar iallafall vägra axelkuddar!

Tack Beverly hills för insipirationen, jag visste att jag någon gång skulle få nytta av alla min timmar framför Brandon och Brenda mfl! 

För att inte avslöja outfiten för tidigt (någon kan ju sno min stilsäkerhet, haha) så kommer bilder é annan dá

 


Kan det vara allergi??

I alla år samma tid, blir jag vrål förkyld. Inte så förkyld att jag inte kan gå till jobbet eller göra de åtaganden jag har på mina axlar. Men ändå väldigt förkyld. "Däpt i Däsan" och "duvig" ni vet. Fy och farao. Jag har fått för mig att det kanske är allergi. Syster lider av det, pappa lider av det och så många fler lider av det. Jag lider inte direkt. Och jag vet heller inte om det är allergi det är frågan om. Men om det så skulle vara så lider jag och tycker synd om alla er stackare som har det så mycket värre än ett ynka förkylnings symptom, det kan jag överleva. Men att hata den härliga våren eller att inte kunna njuta av doften av nyklippt gräs. Fy, ja jag lider med er.

Idag har jag fått hem fotoboken med alla bilder på bebis Oliver. Den allra första tiden med vår skrutt. Så himla fint och jag rekomenderar verkligen alla att göra detta med era foton innan det är försent och kamera eller dator tar med sig bilderna in i döden.

Hoppas ni har en bra dag!? Kram!

A walk with no shoes!

Lilleman är nu överlämnad till sin mormor och morfar och vi "vuxna" i hemmet tycker det är lite tomt. Trots att han vid detta laget brukar sova så vill man gärna gå in och kika så att allt är som han önskar. Nappen har sin plats, nallen har sin plats och att täcket ligger lagom och bekvämt på honom.

Idag innan vi åkte i från Färgelanda han vi bestämma kläder till Richard inför 80-talsfesten på lördag. Jag fick ett par förslag av mamma men jag dissar 80-talet! Fy tusan för axelkuddar!! och är det inte så att det är påväg tillbaks!? UHA! Men något ska vi nog hitta om inte annat så får vi leta fram plattången.

Sen tilt det stora stora vi han med! OLIVER GICK! Alldeles själv så tog han tre steg utan stöd! Och ikväll sitter jag här hemma och är världens stoltaste mamma men med en undran. Innebär detta att bebisfriden nu helt och hållet är över, eller kan det vara så att hans kombinerader kryp och klättrar konster redan har gett oss ett bra välförberedande smakprov på vad som komma ska?

Stolt som tuppen är jag iallafall och nu ska jag krypa ner och läsa en bok innan john blund kommer!


Oliver och morfar i Egypten

Påsken

Efter en lång vecka på jobbet med ditten och datten en hel del att lösa så kom påsken och inbjöd till ledighet! annars brukar jag tycka det är skönt att jobba. Man får rutiner på saker och ting och även om jag skulle vilja vara hemma med Oliver mest hela tiden (för nu börjar han verkligen växa ifrån mig. Vart tog bebis Oliver vägen?)  Men efter denna vecka va vi, jag och boss välförtjänta ledighet utan rutiner att följa och va skönt det har varit!

Långfredagen jobbades det en stund, det va ganska lugnt men kom några stötar med kaffegäster och efter jobbet bar det av till Färgelanda för att påska hos mamma och pappa. (NEJ, man behöver inte använda motorsåg för att ta sig dit upp. Vissa ö-bor tycks tro detta!)

På påskafton tog vi årorna och rodde över till orust (ha, där fick jag till det va?!), Mycket god mat och en härligt solig dag bjöd ön på och på kvällen åkte jag och gubben min ut till öns hiddenplace, typ myckleby, till Emmy och Anders för att inflyttningsfesta deras nya hus! En lyckad kväll med kärt återseende! Så till sommaren hoppas jag att vi verkligen kan få ihop en tur till Halmstad och hälsa på Emma och hennes Oskar.

Tack Emmy och anders för en trevlig kväll och lycka till med nya huset (och hönorna!)

Nu ska lillafamiljen ha helg en stund till, sen blir det att packa ihop lilleman och hans grejer för övernattning i färgelanda! Glad påsk!