Vad ska vi inte glömma?

En dag kvar till Solen! I morgon är det jobb, och sen ska hanbagaget packas sen är det bara å åk! Gud va skönt det ska bli! Oliver har spenderat veckan hos mamma och pappa i färgelanda medan jag har jobbat. Det har gått toppen bra, men nu saknar vi honom här hemma och längtar tills morgon eftermiddag när han kommer hem igen!
Sista packet nu. Är det någon som har något INTE ATT GLÖMMA TIPS!?

Söndag!



Ja då va det söndag igen. Jösses veckorna rullar på och ingenting verkar vara som det har varit fast allt är precis som förut. Eller hur är det man säger? Denna helgen blev inte som planerat. Tanken va att vi skulle tjäna en massa pengar. Richard på övertid, med ett härligt ob och jag på ordinarie tid. Men så kom snön. För min del va det ingen idé  det hade inte varit något att göra för två personer nere på fiket. Antalet personer som trotsar vädret när det har bestämt sig för KAOS är inte jätte många, så Malin tog dagen själv och jag stannade hemma hos Oliver och hade en mysig hemma dag. Richard gjorde ett tappert försök att ta sig ut, men när till och med traktorerna kör av vägen är det bara att inse. Det är inte värt det. SÅ hem kom även han! 

Det hela slutade i en mysig hemma dag, packningen inför resan mot solen är så gott som klar och idag hoppas vi ha väder gudarna mer på vår sida så vi kan bege oss mot Färgelanda för kalajs! 

Har ni överlevt snön?
 

Snön den bara öser ner!

Nu bär det av till jobbet igen, och snön. Ja den bara öser ner!

Ha en bra dag, och stanna inne! Om Ni beslutar er för att trotsa vädret finns det ett rätta ställe att bege sig. Kom ner till fiket och ge oss en fullsmäckad och stressigt härlig dag på jobbet!


Ha en bra dag!

Nu är det dags igen, idag är det jobb för fulla muggar, Olivers mormor kommer och sitter barnvakt, hela eftermiddagen och kvällen.Richard den stackarn ska jobba övertid så vi kommer hem typ samtidigt idag. Någon gång runt 20.00

Men först blir det fika med min lilla mamma och förhoppningsvis lite förmiddagslur för Lilleman!

Ha en bra dag!

Å förresten, något stor har hänt! Oliver kan numera gå med sin gå vagn, helt själv och jag är så himla stolt!

AJAJANJA!

Fy I F*asen va det gör ont i kroppen när man ser en annan människa bara flyga ner i den stenhårda backen i en hejdrundrande fart. Jag den inte alls särskilt skidåkande människan Malin satt för en stund sedan och tyckte det såg ganska härligt ut med snö och skidsemester. Inte i år kanske (vi har sett snö så det räcker) men någon gång. Lite mysigt är det och massa skidor behöver man ju faktiskt inte åka. Det kan andra stå för. MEN, efter denna Anja Persson, smäll ändrade jag mig. Visst. det går så sjukt mycket fortare än vad en annan åker, men å andra sidan så är väl Anja och hennes kollegor någonstans lite vana fallare också. Det måste väl ändå ingå i träningen. "Fallträning". Tydligen är fallträning det samma som avslappning. Man ska vara så avslappnad som möjligt fallet igenom. Jo visst, det kan dom ju lura i mig att man tänker på när man ser den stenhårda snön komma allt närmre. "Så blundar vi, och tänker oss istället för den hårda smällen som kommer allt närmare en soligt varm härlig alptopp, solen skiner, soolen värmer dina kinder och du ska slappna av. SLAPPNA AV NU, SLAPPNA AV!!!!!!!" 

Funkar det måntro. Inte här hemma i soffan iallafall, Fy tusan va ont jag fick av att se Anjas slag i backen! 
Hoppas det går bra så vi får se henne kämpa i andra grenar!


BAJS!

Jag har lovat att det skulle hålla sig till ETT inlägg om Bajs i denna Blogg. Jag bryter detta löfte idag!
Jag va snäll och släppte Rumpan bar, utan blöja, SNÄLLA MAMMA! Men vad fick jag för det, TVÅ sekunder tog det, sen va det BAJS! ÖVERALLT! Frida må skratta (och det är okej) , men jag behöver moraliskt stöd, det är BAJS ÖVERALLT! 

 

Kalas

Idag blir det kalas, Mormor och morfar och Lillasyster kommer på Mat, ingenting särskilt ska firas bara att dom är mina favorit mormor och morfar, och Favorit lillasyster/moster. Det borde man göra oftare, ställa till med kalas och umgås med sina nära och kära!  

Dagen är räddad!

Efter ett bittert men ändock trevligt samtal med min mormor konstatderades det idag att idag inte va min dag. Det va liksom det där lilla extra som gick emot lite hela tiden och satte små små spår som den sedan kundes skapas en explosion ur. Ungefär som med damm. Små små partiklar blir en råtta som i sin tur kan brinna upp som ett fyverkeri. Ja så kändes det iallafall ett tag.

Barnet vägrade sova middag, och jag var helt slut. Han va vaken i 8 timmar i sträck utan en endaste liten tanke på sömn (JA DET ÄR JOBBIGT, särskilt när barnet är högt och lågt och överallt på samma gång.) Jag älskar att han är en liten piggelin och att han är just högt och lågt. Det är så härligt att se lillen bli självständig, men inemellan behöver om inte annat jag vila. Man blir helt sjukt trött av att leka och leta hela dagarna!

Sen så va det, det där med semlan. Jag insåg att någon semla icke skulle förtäras denna semledag och jag blev grymt besviken. Ni som va med mig på Cypern för flera år sedan och såg min olycka när jag uptäckte att min efterlängtade Dumlepåse inte fanns i min taxfreepåse, vet vad jag menar! Besvikelsen var stor.

MEN DAGEN ÄR RÄDDAD! Bebis somnade tillslut. I en timme och lite till så jag fick vilat lite. Sen kom även en mycket efterlängtad Henrietta på besök. Hon med sin lillabebis mage, Jag längtar sååååå tills Hon vill komma ut (japp, jag tror det är en hon) och med henrietta kom även så småningom den så efterlängtade semlan. Semlan har dock en historia bakom sig. Även Henrietta höll på att få den stora semlebesvikelsen, men som sagt  den anlände och efter en Mycket god "ItalienskfiskIUgnVarriant" så satt semlan som ett smäck i magen och dagen var räddad! 

 

Om ärlighet

Alltså. Nu har jag suttit och funderat sen senaste inlägget. Visst är det väl så att man i längden uppskattar ärlighet? Jag vill vara ärlig. Jag vill kunna säga det jag tycker, särskilt de gånger då man faktiskt fått en förfrågan. Jag tror att ärligheten vinner i längden och helt plötsligt är jag hellre FÖRärlig.

Allra helst är man så klart FÖR HÄRLIG, och det är jag allra oftast det också!

Konsten att vara FÖR ärlig

Frågan är egentligen om det är en bra eller dålig egenskap. Jag föredrar att kalla det en bra egenskap, men ibland så är man för ärlig i fel ämnen eller vid fel tillfällen och då föredrar jag att kalla det en dålig egenskap. Jag har konsten. Jag kan vara ärlig, FÖR ärlig. Någon frågar vad jag tycker fast denna någon kanske egentligen alls vill veta. Eller när någon frågar hur man mår och man kan berätta hela sin livshistoria. Dom frågade ju. DÅ vill man väl veta? Allt för ofta slår det mig att det är bara en vanlig svensk artighetsfras. Den ställs för att den ska ställas inte för att man egentligen bryr sig. Vill jag inte veta frågar jag inte. Vill jag veta så, vill jag även bli frågad tillbaka. Så tycker jag det borde vara.

Detta är väl egentligen inte de ämnena som det är någn katastrof att vara för ärlig i. Det finns värre. Och jag kan även då. Men som sagt om det är en bra eller dålig egenskap det beror nog på vem det är som får sig en känga ärlighet.

Så till dagen. Fettisdagen. Har ni ätit någon semla?? Här är det semletorka, JAG SOM ÄLSKAR SEMLA! Men ingen bil och ingen lust att ta bussen till stan för att inhandla en semla bidrar till dagens stora elände. ICA Dalabergs semlor kan slänga sig i väggen, tanken på en torr bulle gjord till semla utan minsta kärlek får mig att dissa denna DAG totalt. Tillråga på allt så jobbar Richard över så min semle torka lär hålla i sig dagen ut. Tänk att tanken på en Bulle, eller en dag utan denna bulle kan förstöra en dag så kolosalt!

Så hur ärliga är ni? När ska man vara ärlig och när ska man låta bli? Och borde vi kanske skippa artighetsfraserna i detta land? Hur mår ni idag?



Måndag

10 dagar kvar till solen! Underbart ska det bli, och nu är det strax dags att börja packelipacka. Funderar över Olivers packning. Hur mycket ska man ha med egentligen? Vi har bestämt att försöka köra på tygblöjor för minst packning, och sen köpa resten av blöjorna där det ska finnas på apoteken mer eller mindre desamma som här. Väskan till vagnen är snart på Väg hit hem till oss och En massa matburkar ska vi packa ner till lillskrutt så att han är mätt och belåten! Det vore ju synd om annat, särskilt som vi "gamlingar" ska möla hela veckan! iallafall om maten är som sist gång på detta hotell.. mmmmmmmm vi hoppas!

Annars inget nytt, vinter OS är än så länge en klagosång "det är ingen snö" olötsligt har vi svenskar glömt bort allt vad dåliga vintrar heter och så även drömmen om OS i åre. Hur kunde detta ske. All denna snö verkar få oss att tro att det aldrig varit annat.

Är det någon mer än jag som längtar efter vår??


Så länge höll det!

Nu sitter jag här igen. Och vet ni vad Oliver sover. Med andra ord en jätte dålig bortförklarning att det va för att rädda Oliver från Olyckor jag satt vid datorn. Typiskt! Men en annan undanflykt finns. Jag letar efter något gott att äta. Det är ju trots allt söndag. Söndagsmiddag=mys. Senare ikväll blir det blåsningen och en stor kopp te! Jag har fått en spontanpresent av syster, en STOR HÄRLIG Te mugg, BARA TILL MIG!


Nu är det dags!

Dags För ett inlägg, verkligen på tiden och varken en dag för sent eller för tidigt. Ibland bara den måste få vila lite bloggen och datorn. Det har den fått göra denna veckan. Medan jag har jobbat och slitit en hel vecka (faktiskt till och med mer än herrn i hushållet) så har datorn fått vila. SKÖNT!

Det samma gäller mobilen, den har också vilat. Och jag har i och med denna 40 timmars vecka insett va mycket jag. Ett, sitter framför datorn och Två, pratar i telefon.

Datorn sitter jag visserligen vid samtidigt som jag leker med Oliver, för att jag tycker det är bra att han lär sig leka själv, men för att han är högt och lågt och därför behöver hållas koll på en hel del. Men telefonen då?! VAD SÄGER JAG HELA DAGARNA!? Nu måste jag lära mig att låta den vila. För gud va mycket trevligare det är att prata med folk face to face än i luren. Men Vilken tur att man har luren då de människor man helst pratar med bor på lite för långt avstånd för att kunna pratas med varje dag. Det får helt enkelt bli ett mellanting.

Hoppas ni mår bra och att ni tokfirar alla hjärtans dag!

Vi firar med att dammsuga lägenheten och mata lilla barnet med en ny festlig måltid smaksatt med tranbär! Bra för urinvägarna och säkert ännu bättre för alla hjärtan!

Idag är det 11 dagar kvar till solen, och min nya fina bikini ligger redo att packas!

Ändrade planer!

Lilleman är hemma igen. Inte för att han skrek och var alldeles vild och galen utan för att hans mamma och pappa förmodligen hade blivit ovan skrivna av saknad om han inte kommit hem. Han är ju trots allt bara lilla bebisen ännu! Men övernattningen gick jätte bra (vad dom säger iallafall) och min dag på jobbet va finnemang! Vi är ett gäng tjejer som har himla roligt på jobbet och som tycker att jobbet är väldigt kul att jobba, så dagarna går fort, är fyllda med skratt, jobb och härliga gäster!! Tänk om alla kunde få ha det så bra som vi har det!? 

I morgon är det jobb igen, men först ska jag dunder njuta av den härliga morgonen tillsammans med världens bästa son!  Snart är denna vecka slut och vet ni vad. Nästa torsdag (alltså inte i morgon) så är det bara en vecka kvar till SOLEN!!

Vilken vecka

Idag laddar vi, eller egentligen började laddningen igår. Denna vecka ska det jobbas ca 40 timmar och Oliver ska vara Idag med Sanna några timmar, i morgon är jag hemma men på kvällen åker han till systeryster för att sova över till på torsdag och resten av dagarna ska han spendera med sin pappa! Jag tror inte att det är några större problem för hans del, MEN hur ska jag klara det!? Jag som är med Ungen jämt känns det som ska nu helt plötlsigt vara utan honom i flera dagar och dessutom nätter. Hur gör man när man sover en hel natt utan att byta blöja och mata? Ja hur jag ska klara detta det vet vi inte än, men jag tror att min lillfis kommer klara det alldeles utmärkt och det är trots allt det viktigaste!

I morgon fyller han dessutom 8 månader!

Kaos, JA TACK!

Här hemma är det numera ett ständigt kaos. Vi håller på att vänja oss vid en rörlig liten bebis (av typen "intesittastill2sekunderförutomnärjagsoverenkvart"). Men Å va det är härligt att se den innan så totalt och ständigt beroende lille knodden på golvet utvecklas till en liten indvid, som faktiskt kan bestämma själv vart han vill krypa sin kos. Så, ja tack, till kaos!

Vardagsrummet med den rätta hemma känslan

Jag vill fixa mitt vardagsrum, jag vill, VILL VILL!! Jag tror till och med att denna vilja är delad med Richard och det är skönt då kan vi planera och drömma tillsammans för som sagt ekonomin ligger på sparlåga ett tag (men förhoppningsvis ett litet tag). Jag har inte haft en endaste aning om vad jag velat göra innan och då har jag grubblat länge ska ni veta, men ikväll har det släppt lite. Jag vet hur jag skulle vilja ha det, eller åtminstone hur jag skulle vilja att känslan när jag kliver in i rummet blir. Det ska vara snyggt, stilrent, men lite kaos (för här hemma är det lite kaos) men i kaoset ska man ändå kunna känna lugnet och känna den där härliga HEMMA känslan. Vilken tapet jag skulle vilja ha är nu uttittad, men det kan säkert ändra sig, sen skulle jag verkligen vilja göra nått åt detta inte alls fina parkettgolv. Kan man göra nått piffigt med parkettgolv? Och sen är jag ute efter en bokhylla med en touch av gammalt. Har du en sådan som du gärna blir av med så är det bara att säga till. Det är så himla härligt när drömmen faktiskt börjar ta form åtminstone i huvudet.

Nu ska det sovas!

Blogg.se

Segt med uppdatering i denna blogg för tillfället. Blogg.se har strulat en massa och man tappar liksom orken när man först skriver ett långt inlägg som i nästa stund bara försvinner ut i tomma intet på grund av "tekniska problem". Det är nästan lika trist som tomt i plånboken och det är det mer eller mindre just nu. Kronorna är räknade för att det ska hålla månaden ut. Mat är det som gäller då. Och present till Albin som fyller 9 år såklart. Allt annat får stå på önskelistan så länge. Men det är det värt att offra för en veckas semester med familjen!

Att jag inte får Csn denna månaden och att arbetade timmar kommer en månad efter i lönen gör sitt, det kom med andra ord inte helt oväntat. Men som sagt! Det får det vara värt! 24 dagar kvar till SOOOOOOOOOOOL (och ironiskt nog även LÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖN)!