Vad gör ni för miljön?

Sedan Oliver kom, eller egentligen innan det så började jag fundera på det där med miljön och de "klimathot" som det varje dag rapporteras om. Jag funderade över vad jag gjorde bra och vad jag gjorde dåligt och framförallt funderade jag på hur det kommer se ut på jorden när min son växer upp. När jag va liten hade vi kalla vintrar. Pulkan va inte ett KANSKE utan ett MÅSTE, Overallen och vinterskorna va där, alltid. Sommararna va varma (för det mesta) och de va soliga. Medan hösten och våren va mest så som en höst och vår ska vara. Ja, detta kanske är en skev bild av 90-talets årstider, det är ett barns minnen och det man brukar komma ihåg i slutet är väl ändå de posstitiva och glada minnena. Men hur som, det är mina minnen. Så upplevde jag årstiderna och jag önskar att min lilleman ska få göra detsamma.

Med med en inte allt för god ekonomi är det inte så lätt att handla närodlat och liknande, det är Dyrt och maten är ju ett måste på bordet varje dag. Men det finns andra saker att göra, bland annat promenera, sortera soporna rätt samåka till jobbet/skolan och eller använda tygblöjor till din bebis. Vi gör det, det är kanske lite mer jobb än att åka till affären och köpa en påse andra blöjor men hallå, tvätta gör ni väl ändå? och någon gång ibland är det inte förbjudet att använa vanliga blöjor.

Att använda tygblöjor är lätt (lite mer krävande än andra det ska jag inte ljuga om), det är billigare än andra blöjor, bebisrumpan mår jätte bra av tygblöjan och du behöver aldrig oroa dig för att blöjorna ska ta slut, och när det är dags för nästa bebis är det bara att använda tygisarna igen!

Jag har beställt mina blöjor i från storbrittanien, från mothercare och de är fantastiskt lätta att använda och inte alls särskilt dyra att köpa in!

Så vad gör ni för miljön? Jag kämpar på med det lilla, men det finns säkert fler saker man kan göra. Dock tycker inte jag man ska sluta leva heller och visst är det då bra när man kan göra som med tygblöjor, Spara pengar samtidigt som man sparar miljön!

Så här ser Olivers fina blöjor ut!
 

Kommentarer
Postat av: Frida

hihi, jag hjälper till på mitt sätt jag med ;)

2009-10-22 @ 15:40:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback