Gammelmormor Majbritt!

Idag fyller Majsan 70 år, Min lilla mormor, heter majsan. Men sedan hon fick Gammelmormorstämpel så heter hon Majbritt. Mest bara för att hon inte tycker om det och för att jag gillar att jäklas lite med ná! Dagen har spenderats i bokenäs, med kalajs och mycket god mat i flera omgångar.

Ösregnat har det gjort till och från hela dagen.
mitt i Ösregnnummer ett va vi (jag, Richard och Oliver) på promenad för att rasta di små djuren.
och i nästa Ösregen (ösregnnummer två) va vi (jag, Richard, Frida och Tomas) ute och provade att slå med brännbollsreketen. I morgon är det nämeligen brännbollsturnering som gäller!

GRATTIS MAJSAN/MAJBRITT! Min ALLRA BÄSTA MORMOR!


Till en Moster

Jag vet en moster, eller ja, jag vet faktiskt flera, men det är en specifik som jag tänker på just nu (Frida ta ingen ära!) Du är en glad och härlig tjej, full med härlig energi och goa skratt! Två härliga ungar och verkligt snygg inredningsstil (som jag gärna vill härma!!). Men nu efterlyser jag dig. Du sa att du skulle våga kommentera, men än så länge blinkar ingen mosterkommentar.

Detta är en uppmaning, kanske du vågar nu!? 

"Busunge på grönbete"
 


Skara Sommarland!

Där har vi varit idag! En toppen härlig dag, som med pricken över i:t också var gratis! Det gillar vi så här i slutet av månaden! Tack hela familjen för en härligt, rolig, mysig dag!


Gårdagen, I BILDER!



YES! Jag har lyckats, ett tag trodde jag det va åldrandet som gjorde mig tekniskt instabil. Men med lite tålamod och lärdom av den nya datorns data så gick det som smort! Och inte nog med att jag lyckades få startat blåtanden och fört över lite mobilbilder så gick det fort också! FANTASTISKT!

Dagen har spenderats ledig, Mys och bus med Oliver ute och inne, ingen sol men nog så varmt!


-






Ni glömmer väl inte bort mustachkampen?? Gå in på Fridas Blogg för att se hur ni går tillväga för att bidra till forskningen kring prostatacancer (som faktiskt är den vanligaste formen av Cancer i sverige!) och hur ni hjälper Tomas att ta sig framåt i tävlingen!  


Min dag!

Idag har dagen varit bra. På många vis, det har varit strålande solsken och värme, min födelsedag (så lite fina paket har fått öppnas) och middag hos mor och far tillsammans med tidigare nämda, de mina och blivande herr och fru Johansson!

Bästa va nog att träffa milton igen, han verkade må så gott, visserligen har han haft Oliver runt benen hela dagen men det fanns ändå den lilla extra gnistan hos min fina vovve igen! Jag saknar honom , särskilt nu om kvällarna han som alltid brukar krypa upp intill och somna (om han inte smaskar för då får han sova någon annanstans :P)

Än så länge är allt bara en temporärlösning, men vi får se hur den utvecklas. Han kan ju inte bo hos mig bara för att jag vill ha honom här. Utan det viktigaste är min lilla vovves hälsa. Å som det är nu, när han är hos mamma och pappa så kan jag ju faktiskt träffa honom när som helst plus att det är mig han bor hos om dom ska iväg någonstan. Han är ju minlilla vovve!
 
Nu ska denna 23 åringen krypa ner under täcket, än så länge känner jag ingen skillnad alls mellan 22 och 23, men det kanske kommer. Några fler krogtillfällen är numera möjliga om inte annat.

Natti natt!


Dags att gå!

Helgen har varit riktigt bra, trots motgångarna med Min lilla vove som fått flytta hem till mor och far ett tag (Gud jag saknar honom verkligen!). Lördagen blev färd till Färgelanda, mat och hundavlämning och lördagskvällen blev hemmamys. Jag stensomnade i soffan! Söndagen blev kalas för Nils som idag fyller 8 år!! Jösses, jag har inte känt dessa killar så himla länge, men va stora dom har blivit!

Tänk att min lillefis ska bli så stor. Leka med lego, eller spela tv-spel. Ena stunde tycka att leka är vråltöntigt och i nästa stund släppa allt och vara bara barnet igen. Det är häftigt att se dom, och inte är det konstigt att man ibland som 7, 8, 9, 10 åring får frispel och raseriutbrott. Jag va en liten jävel (ibland)  i den åldern, Men Hallå!? Med alla dom dubbla ting man står inför är väl inte det så konstigt. Man har knappt hunnit vara barn, innan man ska gå in i någon form av vuxen värld med normer att följa, samtidigt som man också stup i kvarten får höra att man ska leka, tillåta sig själv att vara liten. Som sagt inte konstigt att jag va lite smågalen in emellan, hur ska man i denna ålder kunna hantera dessa dubbelheter när man som vuxen knappt klarar av det! Ibland kan jag snällt erkänna att jag inte själv vet vad jag är. Vill jag kalla mig Vuxen? Visst Oliver sätter sina spår. MAn mognar mycket av att få barn, men fortfarande vuxen!? Nja, den karamellen får jag nog suga på en stund!

Kalaset va toppen, Vår present (ett tv-spel) Underhöll kalasbarnet och brorsan hela kvällen så jag tar det som ett mycket bra betyg! minst fem stjärnor!

Senare blev det Fotboll i goda vännerslag. Match mellan Gais och Elfsborg i göteborg och vi va där med en femtedel elfsborg och 4 femtedelar Gais. Tyvärr vann helena kampen i sin ensamhet i vår lillaklack då Elfsborg vann. Men HEY! Jag va ju där iallafall!!

Idag blir det Jobb för hela slanten, nu är det dags att gå!! Ha en bra dag! KRAM!


Hemmakvällen,

blev utekväll, Rosé och smygpremiär på trägårn tillsammans med Malin.  Somrigt, roligt och en riktigt toppen kul kväll blev det!

Idag är vi hemma hos mor och far, förtär lite mat och tjitttjattar. Dom har bokat en resa till italien i Sommar, vandring, vin och god mat ser ut att stå på schemat och jag kan inte annat än att bli avundsjuk! Men hey! I december är det ju min tur så det är bara att hålla ut!!

Milton, min  fina lilla vovve ska få bo hos mamma och pappa ett tag, han är trött på Oliver som ska dra och slita i hans  päls så han får komma till landet och vila upp sig lite. Sen får vi se hur vi gör fortsatt med den saken. En sak som är säker är att jag kommer sakna honom nått grymt mycket!

Hoppas ni har en härlig helg! KRAM!

Fredag!

Idag är det jobb. 11-18 så jag har varken öppning eller stängning och det ska bli gött! Planerna för kvällen är obestämda. Förmodligen blir det "familymys", det ska bli mysigt!

Nu blir det frulle!


Råsa

Visst vill man helst skriva det så RÅSA, inte rosa. Rosa är ett namn, på alla möjliga saker. Människor, blommor, Kossor med mera med mera. Råsa är en färg. Man säger dom inte på samma sätt, det uttalas Rosa eller Råsa och ändå ska vi envisas. När vi nu har vårt Å varför inte använda det där det verkar som mest användbart. När man pratar om den Råsafärgen. Råsa kan visserligen också vara ett namn, Jo jag vet flickor som heter det och inte heller då stavas det som det borde och visst tusan ifrågasätts dessa tjejer. "har vi någon Rosa här??" JAG HETER FAKTISKT RÅÅÅÅSA!!"

Vi är väldigt duktiga på att krångla till saker för oss, skapar undantag. "Det gäller dig, men inte dig". Eller "okej då för den här gången, men inte i morgon."

I barnuppfostran ska man vara konkret. Att vara ironisk är bokstaverat med stora bokstäver FEL!!!! men i den riktiga världen så är det inte längre något som är konkret. Inget antingen eller och bara en massa ironi. Ironi är fint, det sätter guldkant på vardagagen många gånger, men när det används på rätt ställen.

Jag gillar som sagt ironi, och jag gillar tanken om att se utanför boxarna, men ibland och i vissa situationer i livet är det konkreta nog så viktigt för att få saker och ting att hänga ihop.


Nu är det färdig svamlat för mig, natti natt


Rosa

Så här rosa är jag inte. Inte ett dugg. Men jag började greja och det blev knasigt så en nödlösning var ett måste. Nu får vi se hur länge den varar. Kronan är mitt i prick däremot, för här hemma är det jag som är både kung och drottning, Mitt ord är deras lag, det är till att ha det bra ska ni veta! Sen är det ju som vi alla vet prinsessbröllop i sommar, Min lillasyster ska ju faktiskt gifta sig

HA TÅLAMOD!

Ikväll, eller nått, så kommer det hela att lösa sig. Bloggen kommer att få se tillfälligt knasig ut. Precis som mitt tovigahår. Och sedan kommer det antagligen bli ett tillfälligt annat tills jag klurat ut hur man får det hela att bli lite personligt.

Nu Blir det bajs byte, sminkning, hundpromenix och sedan frissan!

När trollmor...

Något händer med mitt hår! Jag ser ut som trollmor, ett redigt ruffs och så är det jättelätt tovigt. Visserligen har det fått stå ut en hel del i vår. Men sista touchen gjordes för ett bra tag sedan och då har det inte visat några tecken på trollmorskallufs alls. Hade det berott på färgningen så tycker man att det borde visat sig tidigare. But hey, who am I to tell!?

Elin skulle kika om det fanns tid hos henne idag. HOPPAS! Så får vi se om det går att rädda lite längder eller fall mitt arbete med att spara till långa lockar går i stöpet. Hur som helst så växer det ju ut igen. Plus att pagen är något jag trivs riktigt bra i! Inget ont som inte har  något gott med sig!

Är det Någon som vet hur Blåtand på min compaq startas och görs synligt för min mobil!?

Våga fråga!

Upptäckte igår att jag skulle jobba idag. 8-16, med andra ord ett vanligt hederligt "nine to five" jobb, samtidigt som jag gjorde denna upptäckt uppstod också problemet Oliver. Vad skulle jag göra av honom. Lite för liten är han för att vara hemma själv, och på jobbet bland livsmedel och annat passar inte direkt en bajsande bebis in. mamma, jobba, pappa jobba, svärföräldrar jobbar, syster har praktik och så även vår fina barnvakt sanna. Lite bråttom blev det och några sekunders panik, Vad skulle jag göra nu!? Men så är jag så lyckligt lottad att ha unga morföräldrar, så det blev för dom att ta sig ett åttatimmars pass barnpassning idag. Tack, Tack, allt löste sig finnemang och jag fixade innhoppare en timme tidigare på jobbet och Oliver är utomoderntligt nöjd med dagen som varit.

Tänk så bra saker och ting kan lösa sig, oftast är det inget problem utan snarare så att det handlar om att våga fråga. Inte se sig själv som jobbig och behövande, alltså göra sig själv till ett problem. För Ofats så kan man hjälpa igen någon annan gång!

Hjälper du mig så hjälper jag dig!

Hur har ni det idag?! Är det soligt och varmt på er balkong också!?


Bilder

Jag har bilder från helgen, Bilder på Oliver, bilder på mig (ja visst, henne får man inte glömma serrni) som jag vill lägga upp.. Blogga tycks bli som himla mycket roligare med lite bilder. Och att läsa bloggar blir GÖÖÖR mycket roligare. En bild säger mer än tusen ord säger man ju.

Men Jag vet inte riktigt hur man gör. Tiden har inte funnits att sätta sig ner och lära sig fatta nya datorns kommunikationsfunktioner. Så bilder får helt enkelt vänta. VAD GÖRA, LIKSOM!?

Gött mos, nu åker jag till min mormor och hälsar på!


Om en månad

Idag är det en månad kvar till Olivers ettårsdag! Min Lillakille, vart tog året vägen?!


Så jäkla lurad!

I Flera veckor har det ljugits, smygits, lurats, planerat och fifflat. 20 personer och lite till har varit inblandade. Alla tillhör de allra närmsta och ingenting har hon anat! Fy Tusan va fantastiskt duktiga vi har varit!

Igår va det möhippa som gällde, Frida som gifter sig i Juli va den illadrabbade och vi har kämpat för att få dagen att bli så fridig som möjligt. Inte skämma ut sig för mycket. Inte vara för Ful (eller full). Tvingas bjuda på sig själv (för det är hon grymt bra på!!) och såklart lite sexigttema på det hela.

Lurad blev hon. Hennes helg bestod av barnpassning och när vi kom för att lämna Oliver råkade huset stormas av ytterligare 10 personer. OPS! Lite skumpa och macka blev hon bjuden och sedan bar det av mot göteborg där ett fullsmäckat schema var planerat. Picknick (alla hade fått ta med sig en "ingrediens"), uppdrag (lagom snälla) ett foto uppdrag, med Tomas Och Frida som Tema. Och uppdrag i form av "klipp tvättråd från killars kalsonger", "sjung en ballad för en man på stadenstorg" och så vidare. Detta klarade hon galant och pricken över I:t va när hon mitt under ett av sina uppdrag hamnar i en svenssexasgalej. Och innan frida har fattat är även hon en del av detta och en "sånginsats" krävs! Så mitt utanför arkaden i en häktig fullsmäckad lördag med massa åskådare står Frida och sjunger och dansar "små grodorna" till tonerna av ett Dragspel! Detta var vackert vill jag lova!

Sedan tog vi stegen mot Ullevi (gamla) för att träna Power Strip. Ett jäkla roligt inslag där alla i gruppen var med och tränade ett airobic pass, med "stripprörelser" och stolar som porrstång! Vi hade super kul allihop tror jag! Alla bjöd på sig själva och alla var liksom lika drabbade! Verkligen ett toppenbra möhippemoment!

Dagen avrundades med kvällsmakeup, förfest, restaurangbesök, och utgång! Och vad det verka så va frida Jätte nöjd med vår planering som var av modell "lagom" och verkligen verkligen JÄTTE LURAD!

Och själv hade jag verkligen en super kul dag! Tack alla ni som hjälpt oss att ordna detta!

Nu ska jag kika på serier och ha myskväll! I morgon är det jobb!


Nästan Ledig!

Idag är en lite knasig dag. Jag är nästan ledig. Det känns som att jag är ledig fast 17.00 ska jag börja jobba. Ganska gött faktiskt. Hela dagen hemma med familjen (den ena sover, den andra sitter vid datorn och den tredje, bloggar)! Men nästan ledig är jag iallafall och idag ska göras mest ingenting fram till klockan 17:00 ! 

 

Fin besök!

Idag kommer Emmy och Caspian på besök! Sist gång jag träffade Caspian va han bara en liten plutt, så det ska bli spännande att se hur mycket han har växt! Kanske han och Oliver kan prata lite skit med varandra idag! Förhoppningsvis kan vi också få bildbevis från dagen.


Ljuvligt!

Det är helt sanslöst vad mycket roligare det är att blogga, och läsa andras bloggar eller sitta ner och titta på en serie när datorn lever det liv som jag vill!! Jag Gillart! Just nu funderar jag över hotell i stockholm , vi ska dit ett gäng på 7 i Oktober. Men vart ska man bo? Är det någon liten raring som må ha ett bra, billigt och snyggt tips till mig?!

Vet ni vad, Mina Ur snygga byxor som jag köpte igår. Va sönder. När jag provade dom här hemma på kvällen så hittade jag det felande. Så nu blir det förmodligen tur till torp igen. Trist! Sen tycker jag ni ska stödja Tomas kamp i mustaschkampen. Va fasen 50 kronor kan ni väl hjälpa till med. Det är den vanligaste formen av Cancer i Sverige och nästan alla har någon nära eller annhörig som är drabbade! Så hoppa vidare till Fridas Blogg här och Hjälp Tomas samla in pengar till blåbandet och i sin kamp mot eller kanske med "moppemuschen"!


Nu är den här!

Nya Datorn har anänt! UNDERBART! Internet funkar som det ska och det verkar (peppar peppar ta i trä) fungera riktigt riktigt bra! MIN GUBBE ÄR BÄST! Och tjoff så hade han även fixat sig sovmorgon på min födelsedag eftersom presenten redan är utdelad. Haha han börjar bli en riktigt Gustavsson det hör ju jag. Väl planerat och utstuderat. Frågan är om jag gillar att han lär sig koderna!?

Nåväl! Datorn är grymt fin, funkar än så länge toppen och Richard har den 19 maj fått sovmorgon. Han slipper gå upp 05.00 och kan istället sova sig ända fram till 05.15!

Nu ska det surfas!


För övrigt har dagen varit himla mysig. Lek och bus med lilleman slutade med en promenad till Henrietta och Ebbaskruttan, som senare slutade i ett bussäventyr och en shopping runda på torp! 
Ny fin möbel har vi fått i vardagsrummet också. Min dag har varit bra och jag är helnöjd!


Nu är den här!

Nya Datorn har anänt! UNDERBART! Internet funkar som det ska och det verkar (peppar peppar ta i trä) fungera riktigt riktigt bra! MIN GUBBE ÄR BÄST! Och tjoff så hade han även fixat sig sovmorgon på min födelsedag eftersom presenten redan är utdelad. Haha han börjar bli en riktigt Gustavsson det hör ju jag. Väl planerat och utstuderat. Frågan är om jag gillar att han lär sig koderna!?

Nåväl! Datorn är grymt fin, funkar än så länge toppen och Richard har den 19 maj fått sovmorgon. Han slipper gå upp 05.00 och kan istället sova sig ända fram till 05.15!

Nu ska det surfas!


För övrigt har dagen varit himla mysig. Lek och bus med lilleman slutade med en promenad till Henrietta och Ebbaskruttan, som senare slutade i ett bussäventyr och en shopping runda på torp! 
Ny fin möbel har vi fått i vardagsrummet också. Min dag har varit bra och jag är helnöjd!


Helgen!

I helgen har jag varit ledig, första gången en helg sedan semestern tror jag och det har varit skönt! igår va Emma och Oskar hemma hos oss! Jag och Emma har inte träffats (förutom på Emmys inflyttningsfest) På völdigt länge och samma gäller richard och Emma som är kompisar sedan små barns ben! Fika och bus med Oliver blev det och förhoppningsvis ska vi få till en träff eller två med dom i sommar också!

Nu är vi  uppe i Färgelanda och tar hand om Mamma som kom hem från portugal igår. Hon kom hem och pappa drog till Milano med arbetsgönget så vi tyckte mamma behövde lite frukost sällskap idag! I väntan på mamma som kom hem miitt i natten så kom frida och tomas hit till mor och fars hem, grillade hamburgare och spelade spel. Det blev många långa och tårfyllda skratt!

Det blir dåligt med uppdatering just nu, min dator lever sitt egna liv och man tappar liksom sugen på att använda den när det alltid tar sju år eller inte blir så som jag tänkt mig. Men ändring är på väg. För den bästa av Bästa har köpt en ny fin till mig!!! En tidig och dyr födelsedagspresent, han måtte vara världens snällaste!

Till helgen ska jag och Richard fira tidig födelsedag. Barnvakt är fixad  (frida is the shit!) Vad vi ska hitta på är oklart men nått mysigt blir det nog! :)